Ευρώπη

DW: Εντείνονται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Γερμανία – Αυξάνονται τα μερικά lockdown

  • newsroom


Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο σημείωσε οι Γερμανία, ενώ οι ειδήμονες αναμένουν για το άμεσα επόμενο διάστημα την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης

Με 63.924 νέα κρούσματα Covid-19 μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο η Γερμανία σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ. Σε ορισμένες περιοχές των κρατιδίων Βαυαρία και Σαξονία η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Ο δείκτης θετικότητας, δηλαδή ο αριθμός κρουσμάτων εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους, ξεπέρασε τα 1.000, ακόμη και τα 1.500. Ο δείκτης θετικότητας για ολόκληρη τη Γερμανία κυμαίνεται στα 362,2.

Προκειμένου να περιορίσουν σε μια πρώτη φάση τους ρυθμούς εξάπλωσης της πανδημίας, τα γερμανικά κρατίδια έχουν αρχίσει να λαμβάνουν όλο και αυστηρότερα μέτρα.

Η Σαξονία έχει επιβάλει μεταξύ άλλων μερικό lockdown για ανεμβολίαστους, περιορισμούς στις επαφές ανεξαιρέτως για όλους, το κλείσιμο των πολιτιστικών χώρων και εγκαταστάσεων αναψυχής και έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή μεγαλύτερων εκδηλώσεων. Η δε Βαυαρία έχει ακυρώσει ακόμη και τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικές αγορές που είναι θεσμός στη Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα στη deutsche welle