search icon

Ευρώπη

ΕΕ: Θέτει υπό αμφισβήτηση στον ΠΟΕ τους ρωσικούς περιορισμούς στις εξαγωγές ξυλείας

Οι ρωσικοί περιορισμοί είναι ιδιαίτερα επιζήμιοι για την ενωσιακή βιομηχανία επεξεργασίας ξυλείας, η οποία βασίζεται στις εξαγωγές από τη Ρωσία και δημιουργούν σημαντική αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά ξυλείας

Σχετικά με τους εξαγωγικούς περιορισμούς που επιβάλλει η Ρωσία στα προϊόντα ξυλείας η ΕΕ ζήτησε σήμερα διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Οι εξαγωγικοί περιορισμοί συνίστανται σε σημαντικά αυξημένους εξαγωγικούς δασμούς για ορισμένα προϊόντα ξυλείας και σε δραστική μείωση του αριθμού των συνοριακών σημείων διέλευσης μέσω των οποίων μπορούν να πραγματοποιούνται εξαγωγές προϊόντων ξυλείας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Κομισιόν, οι ρωσικοί περιορισμοί είναι ιδιαίτερα επιζήμιοι για την ενωσιακή βιομηχανία επεξεργασίας ξυλείας, η οποία βασίζεται στις εξαγωγές από τη Ρωσία, και δημιουργούν σημαντική αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά ξυλείας. Η ΕΕ έχει επανειλημμένα συνδιαλλαγεί με τη Ρωσία από τότε που η Μόσχα ανακοίνωσε τα εν λόγω μέτρα τον Οκτώβριο του 2020, χωρίς επιτυχία. Τα μέτρα άρχισαν να ισχύουν τον Ιανουάριο του 2022.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ θέτει υπό αμφισβήτηση:

Επόμενα βήματα

Οι διαβουλεύσεις για την επίλυση των διαφορών που ζήτησε σήμερα η ΕΕ είναι το πρώτο βήμα στο πλαίσιο των διαδικασιών επίλυσης διαφορών του ΠΟΕ.

Εάν δεν οδηγήσουν σε ικανοποιητική λύση, η ΕΕ μπορεί να ζητήσει από τον ΠΟΕ να συστήσει ειδική ομάδα για να αποφανθεί επί του θέματος.

Διαβάστε ακόμα:

Καραγιάννης: 41 εκατ. ευρώ μέσα σε τρεις μήνες για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

ΕΕΚΕ: Η επέλαση της ακρίβειας, κίνδυνος για την επιβίωση της ελληνικής οικογένειας

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου

Exit mobile version