Ευρώπη

Εμβόλιο κορωνοϊός: Έδωσαν πενταπλάσια δόση σε υπαλλήλους γηροκομείου

  • newsroom


Προβλήματα σε περιοχές της Γερμανίας – Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αναφέρει η BioNTech

Με προβλήματα ξεκίνησε ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στη Γερμανία, καθώς στα ομοσπονδιακά κρατίδια Βαυαρία και Μεκλεμβούργο-Προπομερανία υπήρξαν λάθη, τα οποία ωστόσο σύμφωνα με τη BioNTech δεν αναμένεται να προκαλέσουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Στην πόλη Στράλζουντ του βορειοανατολικού κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Προπομερανία, οκτώ υπάλληλοι γηροκομείου εμβολιάστηκαν κατά λάθος με δόση από το εμβόλιο της BioNTech πέντε φορές μεγαλύτερη της προβλεπόμενης. Τέσσερα από τα οκτώ άτομα που εμβολιάστηκαν βρίσκονται ήδη υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο και έχουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.

Ο έπαρχος Στέφαν Κερτ έκανε λόγο για «ατομικά λάθη», ενώ η ΒioNTech ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, δεδομένου ότι μεγαλύτερες δόσεις του εμβολίου χορηγήθηκαν σε εθελοντές και στην πρώτη φάση της έρευνας χωρίς να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες.

Επίσης, σε επτά περιοχές της Άνω Φρανκονίας, στο κρατίδιο της Βαυαρίας, δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου οι πρώτες περίπου 1.000 δόσεις του εμβολίου, αφού το κιβώτιο μεταφοράς δεν είχε καταψυχθεί επαρκώς κατά διαστήματα. Παρόλα αυτά, αν και η Biontech δεν έχει εκφράσει ανησυχίες για τη χρήση τους, αποφασίστηκε εξαρχής να μην χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη παρτίδα, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η εμπιστοσύνη των πολιτών στον εμβολιασμό, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters TV ο έπαρχος Κρίστιαν.

Πάντως, η BioNTech είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο είναι ακίνδυνο έστω και αν υπάρχουν θερμοκρασιακές αποκλίσεις. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη μόνο για τη μεταφορά στα κέντρα διανομής, από όπου αναλαμβάνουν τη διανομή τα ομοσπονδιακά κρατίδια και οι περιφέρειες.

Διαβάστε ακόμη

Βρούτσης: Ξεκινάμε το 2021 με αυξήσεις μισθών

ΡΑΕ: Προκήρυξη διαγωνισμού για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ

Brexit: Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα – Τα μεγάλα κενά της συμφωνίας

 

Απόρρητο Απόρρητο