Με απεργίες και διαδηλώσεις τα συνδικάτα στη Γαλλία εξέφρασαν για τρίτη φορά μέσα στο τελευταίο 15ήμερο την αντίθεσή τους στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση, και ειδικότερα στην προτεινόμενη αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 χρόνια που είναι σήμερα, στα 64 χρόνια.

Οι απεργίες έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στους τομείς των μεταφορών, της παιδείας, αλλά και στις μεγάλες κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έγιναν εκ νέου σε περίπου 200 γαλλικές πόλεις, με το αριστερό συνδικάτο CGT να υπολογίζει τους διαδηλωτές σε περίπου 2 εκατ., δηλαδή ελαφρώς λιγότερους σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις της 29ης Ιανουαρίου.

Οι σημερινές συγκεντρώσεις ήταν -όπως και οι προηγούμενες- κατά τεκμήριο ειρηνικές, αν και στο Παρίσι μετά το τέλος της πορείας, από την πλατεία της Όπερας στην πλατεία της Βαστίλλης, υπήρξαν συγκρούσεις ακροαριστερών διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα συνδικάτα ανακοίνωσαν πως το ερχόμενο Σάββατο θα γίνουν νέες διαδηλώσεις κατά της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία προς το παρόν αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ: Ο πληθωρισμός έχει ξεκινήσει να υποχωρεί – Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας

Το TOP 5 των Ελλήνων εφοπλιστών με τους ακριβότερους στόλους (πίνακες)

Zoom: Ετοιμάζει 1.300 απολύσεις σε ΗΠΑ και εξωτερικό