Μειωμένη εμφανίζεται η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gazprom. O ρωσικός ενεργειακός κολοσσός επισημαίνει ότι συνεχίζει την τροφοδοσία, παρά την προειδοποίηση, του Κιέβου ότι θα κλείσει λόγω «ανωτέρας βίας» ένα από δύο βασικά σημεία εισόδου προς την Ευρώπη, τον σταθμό της Σοχρανίφκα.

Ο όγκος του αερίου που μεταφέρεται από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας είναι σήμερα Τετάρτη στα 72 εκατ. κυβικά μέτρα (mcm), από 95,8 mcm την Τρίτη. H εταιρεία, δεν διευκρινίζει, όμως, αν αυτό το επίπεδο αντανακλά τη ζήτηση, είναι δηλαδή αποτέλεσμα μειωμένων αιτημάτων από τους Ευρωπαίους πελάτες της, ή αποτέλεσμα προβλημάτων στη ροή του αερίου.

Από το πρωί οι τιμές του φυσικού αερίου κινούνται ανοδικά, μετά την ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας GTSOU, ότι σταματά τις ροές από τη Ρωσία μέσω του σταθμού της Σοχρανίφκα.

Οι τιμές αναφοράς του φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 2,9% στα 101,68 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

 Διαβάστε ακόμη:

To νέο πακέτο, η Italian job στη Ρεβυθούσα, η νέα εποχή της Ελλάκτωρ, το τρίγωνο Cosmote – Vodafone – ΔΕΗ και η… Κατίνα!

Στα ύψη ο πληθωρισμός – Μειώσεις που φτάνουν στον πολίτη μελετά η κυβέρνηση

Πώς κινείται τώρα η εγχώρια αγορά επαγγελματικών ακινήτων