Ρώσοι χάκερ έθεσαν εκτός λειτουργίας πολλούς ιστοτόπους στη Γερμανία σήμερα, αντιδρώντας στην απόφαση του Βερολίνου να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία. Ωστόσο, η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας του κυβερνοχώρου BSI ανέφερε ότι αυτή η κυβερνοεπίθεση δεν είχε σοβαρές συνέπειες.

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, αίροντας τις επιφυλάξεις της για την αποστολή βαρέων όπλων, τα οποία το Κίεβο θεωρεί κρίσιμης σημασίας για να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με το Reuters, η ομάδα χάκερ Killnet ανέφερε ότι στοχεύει κυβερνητικούς ιστότοπους, τράπεζες και αεροδρόμια με μια συντονισμένη επιχείρηση άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS), μια σχετικά απλή επίθεση που έχει ως στόχο να βγάλει εκτός σύνδεσης τις ιστοσελίδες, αποστέλλοντας μεγάλο όγκο αιτημάτων σύνδεσης στους διακομιστές τους.

«Προς το παρόν, ορισμένοι ιστότοποι δεν είναι προσβάσιμοι», ανέφερε η BSI σε ανακοίνωσή της. Στο στόχαστρο μπήκαν επίσης ορισμένες υπηρεσίες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η Killnet είναι μια ομάδα Ρώσων που αυτοαποκαλούνται «χάκερ-ακτιβιστές» και στοχεύουν ενεργά όσους διαφωνούν με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τον Ιούνιο, η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση DDoS εναντίον της λιθουανικής κυβέρνησης, αφού η Λιθουανία εμπόδισε τη μεταφορά εμπορευμάτων στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Η αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant υποστηρίζει ότι η Killnet συνδέεται με μια άλλη ρωσική ομάδα χάκερ, τη Xaknet, η οποία ισχυρίζεται ότι παραβίασε πολλούς ουκρανικούς οργανισμούς. Σύμφωνα με τη Mandiant, η Xaknet είναι πιθανόν να συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Διαβάστε ακόμη

Pantelakis Securities: Οι κορυφαίες επιλογές μετοχών από το ΧΑ για το 2023

Σκρέκας: «Από ΑΠΕ το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη το 2030» (pics)

Απομιμητικά προϊόντα: Αυξήθηκαν οι δεσμεύσεις στα σύνορα και στην εσωτερική αγορά της ΕΕ το 2021