Ευρώπη

Γερμανία – κορωνοϊός: Έκκληση στις φαρμακευτικές για βοήθεια στην παρασκευή εμβολίων

  • newsroom


Επιστολή από τον υφυπουργό Υγείας Τόμας Στέφεν προς πέντε φαρμακευτικές Ενώσεις της Γερμανίας

Λόγω της οξείας έλλειψης εφοδιασμού με εμβόλια κατά της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας στη Γερμανία απηύθυνε γραπτή έκκληση στις Ενώσεις φαρμακευτικών εταιρειών ζητώντας βοήθεια στην παρασκευή των εμβολίων.

Ο υφυπουργός Υγείας Τόμας Στέφεν σε επιστολή του προς πέντε φαρμακευτικές Ενώσεις της Γερμανίας, ζητά πληροφορίες για το αν υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να ενισχύσουν την παρασκευή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση της πανδημίας, κοινός μας στόχος είναι να αυξήσουμε περαιτέρω τη δυνατότητα παραγωγής εμβολίων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του Covid-19. Για αυτόν τον λόγο, ζητώ την υποστήριξή σας. Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να με πληροφορήσετε αν υπάρχουν εταιρείες στην Ένωσή σας που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής εμβολίων ή προσπαθούν ήδη να το πράξουν», αναφέρει η επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στα αυριανά (9/1) φύλλα των εφημερίδων του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

Υπό πίεση ο Γενς Σπαν

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν βρίσκεται υπό πίεση λόγω του αργόσυρτου εμβολιασμού και της έλλειψης δόσεων του εμβολίου.

Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Κάρστεν Σνάιντερ, δήλωσε στο RND ότι η επιστολή προς τη φαρμακευτική βιομηχανία είναι «καλή και απαραίτητη, αλλά εστάλη πολύ αργά. Το γιατί ένα τέτοιο αίτημα για πρακτικές λύσεις, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή του εμβολίου, δεν εστάλη πριν από έξι μήνες, θα πρέπει να εξηγηθεί», δήλωσε ο Σνάιντερ.

«Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι επιτυχής. Όσο πιο γρήγορα φτάσουν οι απαραίτητες ποσότητες του εμβολίου στα κέντρα εμβολιασμού των κρατιδίων, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Σταματά τις ουρές στα γκισέ – Με 12 κλικ όλες οι συναλλαγές

Κατσαφάδος: Το 2021 θα είναι η χρονιά των υδροπλάνων

Balenciaga: Κοσμήματα από πλαστικά ωκεανών στην κολεξιόν Φθινόπωρο 2021