Ευρώπη

Γερμανία: Μειώνονται οι βουλευτικές αποζημιώσεις λόγω του κορωνοϊού

  • newsroom


Αποφασίστηκε η βουλευτική αποζημίωση να συνδεθεί με την πραγματική πορεία των μισθών στη χώρα, επειδή οι τακτικές αυξήσεις της είχαν προκαλέσει επανειλημμένως επικρίσεις

Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, οι βουλευτές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) στη Γερμανία θα λαμβάνουν από τον φετινό Ιούλιο λιγότερα χρήματα.

Όπως προκύπτει από σχετική επιστολή του προέδρου του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση μειώνεται φέτος κατά 70,58 ευρώ και ανέρχεται πλέον σε 10.012,89 ευρώ.

Ωστόσο, οι βουλευτές όχι μόνο θα έχουν μείωση στην αποζημίωσή τους, αλλά επιπλέον δεν μπορούν πια να ψηφίζουν οι ίδιοι για το ύψος της.

Αυτό αποφασίστηκε πριν από λίγα χρόνια, οπότε και αποφασίστηκε να συνδεθεί η βουλευτική αποζημίωση με την πραγματική πορεία των μισθών στη χώρα, επειδή οι τακτικές αυξήσεις της είχαν προκαλέσει επικρίσεις επανειλημμένως.

Σύμφωνα με την απόφαση εκείνη, η βουλευτική αποζημίωση θα πρέπει να προσαρμόζεται ετησίως στη λεγόμενη εξέλιξη των ονομαστικών μισθών, οι οποίοι πέρυσι μειώθηκαν λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ο λεγόμενος δείκτης ονομαστικών μισθών μειώθηκε κατά 0,7%, οπότε αναλόγως μειώνονται και οι βουλευτικές αποζημιώσεις φέτος.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, πρόκειται για την πρώτη μείωση βουλευτικής αποζημίωσης στην ιστορία του, ενώ συχνότερα  υπήρξαν μηδενικές αυξήσεις κατά το παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στα ελληνικά λιμάνια

Non Dom: Φορολογική μετανάστευση στην Ελλάδα ζητούν 90 πλούσιοι επενδυτές

Apple: Πρόστιμο $12,1 εκατ. από τη Ρωσία για κατάχρηση στις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας

 

Απόρρητο Απόρρητο