search icon

Ευρώπη

Γερμανία: Παραιτήθηκε η υπ. Οικογένειας μετά από σκάνδαλο για τις διακοπές της

Η Άννε Σπίγκελ υπέβαλε την παραίτησή της πό το βάρος της αποκάλυψης από την εφημερίδα Bild am Sonntag, ότι το περασμένο καλοκαίρι

Την παραίτησή της υπέβαλε πριν από λίγο η υπουργός Οικογένειας της Γερμανίας, Άννε Σπίγκελ, μετά τις αποκαλύψεις ότι το περασμένο καλοκαίρι, όταν ήταν ακόμη υπουργός Περιβάλλοντος της Ρηνανίας – Παλατινάτου, είχε φύγει για διακοπές διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων την ώρα που η περιοχή αντιμετώπιζε τις φονικές πλημμύρες, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 184 άνθρωποι.

Οι αποκαλύψεις για τις περσινές διακοπές της υπουργού έγιναν από την εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Αποφάσισα σήμερα, λόγω της πολιτικής πίεσης, να παραιτηθώ από τη θέση της υπουργού Οικογένειας. Το κάνω αυτό προκειμένου να αποτρέψω τη ζημιά για το υπουργείο, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλες πολιτικές προκλήσεις», αναφέρει η Άννε Σπίγκελ στην γραπτή δήλωσή της.

Χθες (10.4.2022) η Άννε Σπίγκελ, σε μια ιδιαιτέρως φορτισμένη τηλεοπτική εμφάνιση, απολογήθηκε για τις επιλογές της και ζήτησε «συγγνώμη για τα λάθη» της, ενώ τόνισε ότι αντιμετώπισε το δίλημμα μεταξύ των υποχρεώσεών της ως συζύγου και μητέρας και αυτών της υπουργού, καθώς ο σύζυγός της είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019, ενώ τα τέσσερα παιδιά της είχαν επηρεαστεί πολύ από την καραντίνα για την πανδημία.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρέας Δημητρίου (ΑΠΣΙ Πίνδος): Φρένο στην παραγωγή και ανατιμήσεις 12% μετά τον πόλεμο

Politico: Τα 5 συμπεράσματα από τον α’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών

HSBC: Μειώνει τις τιμές στόχους στις τράπεζες πλην Εθνικής – Top pick η Eurobank

 

Exit mobile version