Πρόθυμος να υποβάλει την παραίτησή του από πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος CDU δήλωσε ο Άρμιν Λάσετ «εάν με άλλα πρόσωπα θα ήταν καλύτερα», όπως μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο Άρμιν Λάσετ πρότεινε η ανάδειξη νέας ηγεσίας να πραγματοποιηθεί στο ήδη προγραμματισμένο Συνέδριο του CDU στις αρχές Δεκεμβρίου, στη Δρέσδη.

Έως τότε ο Άρμιν Λάσετ προτίθεται, όπως φέρεται να είπε, να συντονίσει τις διαδικασίες προετοιμασίας.

Ο υποψήφιος Καγκελάριος των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές δήλωσε έτοιμος να παραμερίσει τις δικές του φιλοδοξίες, προκειμένου να διευκολυνθούν ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις σχηματισμού κυβέρνησης «Τζαμάικα», δηλαδή με τους Πράσινους και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP).

«Αν αυτό γίνεται καλύτερα με άλλους, τότε ευχαρίστως. Προέχει ο στόχος και μετά το πρόσωπο», είπε σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του CDU, σε διάσκεψη ανταλλαγής πληροφοριών της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU / CSU για την τρέχουσα κατάσταση της παράταξης.

Σύμφωνα με αρκετούς από τους συμμετέχοντες, ο Λάσετ ανακοίνωσε μια νέα σύνθεση -από την κορυφή έως τις επιτροπές- σε προσεχές συνέδριο του κόμματος. «Το κόμμα δεν χρειάζεται πλέον μια διαμάχη μεταξύ των ανθρώπων, αλλά μια κοινή πρόταση συναίνεσης. Ακριβώς όπως έκανα με τον υπουργό Μεταφορών, Χένρικ Βιστ, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τον οποίο πρότεινα ως διάδοχό μου στην πρωθυπουργία του κρατιδίου και την προεδρία του κόμματος», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους Πράσινους και το FDP την Κυριακή και την Τρίτη, ο Άρμιν Λάσετ δήλωσε ότι «το CDU / CSU ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο. Το γεγονός ότι υπήρξαν διαρροές σε σχέση με τις συνομιλίες τους δεν είναι καλό σημάδι. Πολλοί πολίτες θα ανέμεναν έναν συνασπισμό “Τζαμάικα”, CDU / CSU, Πρασίνων και FDP. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να μην προσβάλουμε κανέναν. Δεν γνωρίζω πώς το SPD, οι Πράσινοι και το FDP θα συγκεράσουν τα θέματά τους σε ένα συνασπισμό», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

HSBC: Ανάπτυξη πάνω από τη δυναμική αλλά και κίνδυνοι από έλλειμμα και χρέος

Πώς γίνονται αφορολόγητες οι μεταβιβάσεις χρημάτων προς κάθε συγγενή

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση 16% του ΟΛΠ στην Cosco – Στο 67% το ποσοστό των Κινέζων