Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δεν αντιμετωπίζει μεγαλύτερη επιβράδυνση ή παρατεταμένη ύφεση, μετά από την ελαφρά συρρίκνωση στο β΄ τρίμηνο, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ανάκαμψης, τόνισε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.
Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε 0,1% σε τριμηνιαία βάση, στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, και κάποια αδύναμα στοιχεία έκτοτε, έχουν τροφοδοτήσει τις ανησυχίες ότι η οικονομία θα μπορούσε να περιέλθει σε ύφεση στην περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
Οι οικονομολόγοι ορίζουν ως τεχνική ύφεση τουλάχιστον δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης.
Αυτή την εβδομάδα διάφορα ινστιτούτα ανέφεραν πως η γερμανική οικονομία θα περιέλθει σε ύφεση στο γ΄ τρίμηνο.
“Η γερμανική οικονομία διέρχεται μια αδύναμη φάση”, αναφέρει το υπουργείο στο μηνιαίο του report.
Μια μεγαλύτερη επιβράδυνση ή ακόμη μια παρατεταμένη ύφεση δεν αναμένεται επί του παρόντος. Ωστόσο οι ενδείξεις δεν προϊδεάζουν για μια οικονομική ανάκαμψη προς το καλύτερο, επισημαίνει το υπουργείο.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.