Ευρώπη

GfK: Ανάκαμψη του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία τον Μάρτιο

  • newsroom


Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος για τον Μάρτιο αναμένεται να αυξηθεί στις -12,9 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των -15,5 μονάδων τον Φεβρουάριο

Το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να ανακάμψει τον Μάρτιο περισσότερο από το αναμενόμενο, μετά την κατάρρευση που προκάλεσε η ενίσχυση των περιορισμών για τον κορωνοϊό στην αρχή του έτους, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GfK.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος για τον Μάρτιο αναμένεται να αυξηθεί στις -12,9 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των -15,5 μονάδων τον Φεβρουάριο. Την ίδια ώρα οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις -14,5 μονάδες.

Οι τρεις υποδείκτες της GfK εμφάνισαν κέρδη τον Φεβρουάριο. Τόσο ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών και των προσδοκιών για το εισόδημα, αντιστάθμισαν τις ζημιές του προηγουμένου μήνα, ενώ ο δείκτης τάσεων για καταναλωτικές αγορές έχει ανακτήσει περί το ένα πέμπτο των απωλειών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, Η δυνατότητα αγοράς σημείωσε άνοδο στις 7,4 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 0 μονάδες τον Ιανουάριο, όταν είχε σημειώσει πτώση 37 μονάδων.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΦΙΑ: 3+1 ανατροπές στον φόρο ακινήτων του 2021

Ελληνικό: Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής μεταξύ Lamda-ΤΑΙΠΕΔ «τους επόμενους μήνες» βλέπει η Κομισιόν

Η «λούφα» της Folli Follie στη Βουλή, η βουλγαρική επέλαση στα γηροκομεία και τα σκαρπίνια του Στρατού

Απόρρητο Απόρρητο