search icon

Ευρώπη

Γιοχάνες Χαν: Η Κομισιόν θα εκδώσει ομόλογα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή θα προχωρήσει σε διάφορες εκδόσεις ομολόγων, για να καλύψει τις πρώτες προχρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

Τη φήμη ότι η Κομισιόν θα εκδώσει ομόλογα στις χρηματαγορές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρώτες εκταμιεύσεις προχρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του ο Γιοχάνες Χαν.

Όπως είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, όλες οι δυνητικές εκδόσεις ομολόγων θα μπορούν να εγγυηθούν την εξυπηρέτηση των προχρηματοδοτήσεων ύψους 13% (του συνολικού ποσού που δικαιούνται τα κράτη-μέλη από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

«Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το εφικτό. Πάντα έλεγα ότι θα μπορούμε να αντλήσουμε 150 – 200 εκατ. ευρώ ετησίως», είπε ο Γ. Χαν. «Έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις προχρηματοδοτήσεις, με διάφορες εκδόσεις ομολόγων, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές», πρόσθεσε.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτοί που έχουν ήδη προετοιμάσει καλά τα σχέδιά τους δεν θα πρέπει να έχουν καμία ανησυχία, καθώς πολύ σύντομα τα πρώτα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα είναι διαθέσιμα.

Διαβάστε ακόμη

Πώς το 3D printing προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Ελληνική Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία

Κομισιόν: Πρόταση για προϋπολογισμό της ΕΕ €167,8 δισ. για το 2022

Google: Δωρεάν η επιλογή μηχανών αναζήτησης σε συσκευές Android στην Ευρώπη

 

Exit mobile version