search icon

Ευρώπη

Κομισιόν: Στόχος να εμβολιαστεί το 70% των Ευρωπαίων έως το καλοκαίρι

«Έχουμε ήδη διασφαλίσει αρκετά εμβόλια για ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα χρειαζόμαστε να επιταχύνουμε την παράδοση και τον εμβολιασμό» επεσήμανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής

Στόχος μας είναι να έχουμε εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού μας μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί σημείο καμπής στη μάχη μας κατά του κορωνοϊού», τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε μια περίοδο που η ΕΕ έχει υπογράψει συμφωνία με την Pfizer για επιπλέον δόσεις ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται η κυκλοφορία των εμβολίων της Οξφόρδης και Johnson&Johnson.

Η Φον ντερ Λάιεν απαντώντας σε σειρά αντιδράσεων από μέλη της ΕΕ περί καθυστερήσεων στη διανομή των δόσεων και έλλειψης αξιοκρατίας στον διαμοιρασμό των σκευασμάτων, διαβεβαιώνει πως έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες δόσεις για όλους τους πολίτες της Ένωσης.

Συγκεκριμένα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter:

«Έχουμε ήδη διασφαλίσει αρκετά εμβόλια για ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα χρειαζόμαστε να επιταχύνουμε την παράδοση (των εμβολίων) και τον εμβολιασμό. Στόχος μας είναι να έχουμε εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού μας μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί σημείο καμπής στην μάχη μας κατά του κορωνοϊού».

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός – γιατροί στην Ουχάν: «Μας ζητούσαν να λέμε ψέματα για τη μεταδοτικότητα του ιού»

Η ΙΑΤΑ καλεί την Κομισιόν να υποστηρίξει την πρόταση Μητσοτάκη για το «διαβατήριο» εμβολιασμού

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Χαλάρωση των μέτρων – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις (vid)

Exit mobile version