Ήδη από χθες Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, μετά το «πράσινο φως» των ειδικών, τα καταστήματα λιανικής «σήκωσαν ρολά», με αποτέλεσμα να υποδέχονται και πάλι το καταναλωτικό κοινό εν μέσω χειμερινών εκπτώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, «φουντώνουν» οι συζητήσεις περί χαλάρωσης ορισμένων μέτρων.

Στο «τραπέζι» τώρα βρίσκεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, μια συζήτηση που άνοιξε επίσημα με τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει ότι είναι πιθανό η απόφαση να παρθεί από τους λοιμωξιολόγους τις επόμενες ημέρες. Ακολούθησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, να το επιβεβαιώνει, αφού πρώτα εκτιμηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας από τους επιδημιολόγους, ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις για το κυνήγι.

Παρ΄όλα αυτά, δεν φάινεται να αλλάζει κάτι σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία εξακολουθεί να ισχύει από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί και καμιά συζήτηση δεν γίνεται για την άρση του συγκεκριμένου μέτρου.

SMS στο 13033 για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Το SMS στο 13033 παραμένει όπως παραμένει και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 το πρωί. Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί και αυτοί είναι σοβαρές περιπτώσεις υγείας, βόλτα με το κατοικίδιο κοντά στο σπίτι και μετάβαση στην εργασία.

  • 1: Για λόγους υγείας
  • 6: Για βόλτα με το κατοικίδιο
  • έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη: Για εργασία

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα θα κλείνουν προαιρετικά στις 20:00 το βράδυ έτσι δίνεται η δυνατότητα μίας ώρας στους καταναλωτές προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους χωρίς να κινδυνεύουν για πρόστιμο.

Διαβάστε ακόμη: