Ευρώπη

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης δέλτα στην Ευρώπη

  • newsroom


Τα κρούσματα στην Ευρώπη αρχίζουν πάλι να αυξάνονται, με 56.800 νέες μολύνσεις ημερησίως αυτήν την περίοδο – Νέες εξάρσεις της επιδημίας σε Βρετανία και Ρωσία

Έπειτα από δυόμισι μήνες μείωσης των κρουσμάτων, οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό άρχισαν ξανά να ανεβαίνουν στην Ευρώπη, κυρίως λόγω της μετάλλαξης δέλτα στη Βρετανία και τη Ρωσία, όπου προκαλεί νέες εξάρσεις της επιδημίας.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από σημερινή καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου και βάσει επισήμων απολογισμών.

Με 20.400 ημερήσιες μολύνσεις στη Ρωσία (+25% σε μια εβδομάδα) και 16.400 στη Βρετανία (+70%) τις τελευταίες επτά ημέρες, οι δύο χώρες είναι ταυτόχρονα αυτές που μετρούν πλέον τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη.

Επίσης, είναι οι δύο χώρες όπου τα κρούσματα αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό μεταξύ αυτών που καταγράφουν περισσότερα από 1.000 κρούσματα ημερησίως.

Λόγω της κατάστασης σε αυτές τις δύο χώρες, οι μολύνσεις στην Ευρώπη αρχίζουν να αυξάνονται, με 56.800 νέα κρούσματα ημερησίως αυτήν την περίοδο, 21% περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μεταξύ 12ης και 18ης Ιουνίου, ο δείκτης είχε φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδό του σε ηπειρωτική κλίμακα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με 46.000 ημερήσια κρούσματα.

Αντίθετα, σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο ιός συνεχίζει να υποχωρεί. Στη Γαλλία καταγράφηκαν 1.820 νέα ημερήσια κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες (-23% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), 714 στην Ιταλία (-35%) και 650 στη Γερμανία (-31%).

Επίσης, ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται συνολικά στην Ευρώπη, αν και πιο αργά: Πλέον σχεδόν 1.100 θάνατοι καταγράφονται καθημερινά, αύξηση 8% σε μια εβδομάδα, αλλά αυτοί οι αριθμοί παραμένουν αρκετά χαμηλότεροι από εκείνους που υπήρχαν κατά την κορύφωση της πανδημίας τον Ιανουάριο (περισσότεροι από 5.700 θάνατοι ημερησίως).

Η Ρωσία μετρά περισσότερους από τους μισούς νέους θανάτους στην περιοχή, με σχεδόν 600 καθημερινά κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες (+33% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα).

Στη Βρετανία, παρά τον σχεδόν διπλασιασμό των νέων θανάτων σε δύο εβδομάδες (από δέκα ημερησίως σε 17 την προηγούμενη εβδομάδα), ο αριθμός τους παραμένει πολύ μακριά από τον αντίστοιχο κατά την κορύφωση του Ιανουαρίου, όπου σχεδόν 1.250 άνθρωποι πέθαιναν καθημερινά.

Διαβάστε ακόμη

Πώς είναι τοποθετημένοι στη θαλάσσια σκακιέρα οι «μεγάλοι» της ακτοπλοΐας

Ρόμπυ Μπουρλάς: Η νέα στρατηγική της Public Media Markt και οι επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ

Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς: Μοίρασε πρόστιμα 24 εκατ. για τη Folli Follie – Τα 17 εκατ. στους Κουτσολιούτσους