Ευρώπη

Κορωνοϊός: Σε ποια χώρα αυξάνονται οι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ

  • newsroom


Το ποσοστό εμβολιασμένων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ αντιστοιχεί περίπου στο 10% ενώ Στο διάστημα από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό κυμαίνονταν μόλις στο 1,84%

Παρότι ο αριθμός των εμβολιασμένων αυξάνεται στην Γερμανία, το ίδιο συμβαίνει και για το ποσοστό που αυτοί αντιπροσωπεύουν στους ανθρώπους που νοσηλεύονται στις εντατικές της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γερμανικών μέσων από τα μέσα Αυγούστου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου νοσηλεύθηκαν στις ΜΕΘ 1.186 ασθενείς, από τους οποίους οι 119 ήταν εμβολιασμένοι. Το ποσοστό εμβολιασμένων αντιστοιχεί περίπου στο 10%. Στο διάστημα από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό κυμαίνονταν μόλις στο 1,84% (210 από 11.419 ασθενείς)

Οι γερμανικές εφημερίδες αντλούν τις δημοσιευμένες πληροφορίες από απάντηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας σε σχετική επερώτηση του κόμματος Η Αριστερά στο κοινοβούλιο. Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από το επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Οι εφημερίδες σημειώνουν ότι η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων στις ΜΕΘ σχετίζεται, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές και τους επιδημιολόγους, κυρίως στην σημαντική αύξηση των εμβολιασμένων στη Γερμανία.

Στις εντατικές κυρίως ανεμβολίαστοι

Το ποσοστό εμβολιασμού επί του συνολικού γερμανικού πληθυσμού ξεπερνά πλέον το 65%. Σύμφωνα με το επιδημιολογικό ινστιτούτο RKI «ήταν αναμενόμενο με την πάροδο του χρόνου να υπάρχουν πολύ περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ταυτόχρονα εξαπλώνεται η πανδημία. Συνεπώς αυξάνεται και η πιθανότητα πλήρως εμβολιασμένοι να έρθουν σε επαφή με τον κορωνοϊό».

Σύμφωνα πάντα με τον γερμανικό Τύπο το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας εξαίρει την θωράκιση που διασφαλίζει το εμβόλιο σε όσους νοσούν: «Είναι γεγονός ότι ο εμβολιασμός προστατεύει. Κύριος λόγος νοσηλείας με κορωνοϊό στις εντατικές είναι η απουσία εμβολιασμού».

Διαβάστε τη συνέχεια στην Deutsche Welle