Ευρώπη

La Repubblica: Αφιέρωμα στο Καστελλόριζο, τον «επίγειο παράδεισο των Ιταλών»

  • newsroom


Η εφημερίδα της Ρώμης προβάλλει τη διαδικασία εμβολιασμού όλων των κατοίκων του νησιού – RAI και όμιλος Μπερλουσκόνι εκθειάζουν την Ελλάδα σε ρεπορτάζ από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο

Ένα ημίωρο αφιέρωμα στο Καστελλόριζο παρουσίαζει στον διαδικτυακό της τόπο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η εφημερίδα της Ρώμης προβάλλει τη διαδικασία εμβολιασμού όλων των κατοίκων του νησιού, καθώς και μαρτυρίες Ιταλών που έχουν αγοράσει σπίτι στο νησί και το χαρακτηρίζουν «επίγειο παράδεισο».

Οι ξενοδόχοι του νησιού δηλώνουν βέβαιοι ότι φέτος τα δωμάτιά τους θα γεμίσουν και πάλι, με επισκέπτες από όλο τον κόσμο που επιθυμούν ήρεμες διακοπές, σε επαφή με τη φύση.

Παράλληλα, ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι, σε ρεπορτάζ του από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο τονίζει ότι «όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος» και ότι «η Ελλάδα εντυπωσίασε με την ιδέα της για νησιά covid safe». Παράλληλα, ασκεί κριτική στις καθυστερήσεις που καταγράφηκαν στην Ιταλία, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων των μικρών νησιών της χώρας, που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Τέλος, η δημόσια τηλεόραση RAI αναφέρεται στο πόσο «μαγνητίζουν τους Ιταλούς» τα νησιά του Αιγαίου και στη μεγάλη πιθανότητα η φετινή τουριστική περίοδος να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμη

Γιούνκερ: Το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι από τα καλύτερα σε όλη την Ε.Ε.

Σκυλακάκης: «Με κανόνα ”Ν μείον 1” θα απορροφήσουμε τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης»

«Κούρεμα» ενοικίων: Λήγει η προθεσμία για τις μισθώσεις Μαρτίου – Έρχονται οι αποζημιώσεις Απρίλιου