Ευρώπη

Rai Uno: Ειδικό αφιέρωμα στα ελληνικά νησιά και τη στρατηγική για διακοπές «covid safe»

  • newsroom


«Θέλουμε να υποδεχθούμε τους ξένους τουρίστες με πλήρη ασφάλεια», τονίζουν Ντράγκι και Ντι Μάιο για τον τουρισμό στην Ιταλία

Ένα ειδικό 50λεπτο αφιέρωμα στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στα νησιά της Πάρου και της Σαντορίνης και αναλυτική αναφορά στη στρατηγική της χώρας μας για διακοπές «covid safe», ετοιμάζει αυτές τις ημέρες το κανάλι Rai Uno της δημόσιας τηλεόρασης της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι Ιταλοί συνεχίζουν να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη χώρα μας, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο κατά χιλιάδες.

Το αφιέρωμα θα επιμεληθεί η δημοσιογράφος Λουτσία Γκοράτσι, ένα από τα πιο έγκυρα ονόματα του δημοσιογραφικού επιτελείου της Rai.

Την ίδια στιγμή, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται στη χώρα του για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Eργαζόμαστε με στόχο να υποδεχθούμε τους ξένους τουρίστες υπό συνθήκες πλήρους ασφαλείας. Είμαστε έτοιμοι να τους καλωσορίσουμε σε όλες τις πανέμορφες περιοχές της χώρας μας», υπογράμμισε ο Ντι Μάιο.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης Ντράγκι είναι να μπορέσει να ξεπεραστεί βαθμιαία η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών.

Πέρυσι, στην Ιταλία οι αφίξεις ξένων τουριστών μειώθηκαν κατά 60% σε σχέση με το 2019, με συρρίκνωση εισπράξεων για τους επιχειρηματίες του τομέα, η οποία άγγιξε τα 26 δισ. ευρώ. «Η πανδημία μάς ανάγκασε να κλείσουμε, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τον κόσμο ολόκληρο», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Επιβεβαίωσε δε ότι από τα μέσα Μαίου θα ισχύσει η «πράσινη κάρτα εσωτερικής μετακίνησης», η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού, έχουν ιαθεί από τον κορωνοϊό ή έχουν μόλις υποβληθεί σε τεστ, να επιλέγουν όποιο θέρετρο και πόλη της Ιταλίας προτιμούν, χωρίς καμία απαγόρευση.

Χάρη στο εσωτερικό και στο ευρωπαϊκό πράσινο πάσο, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι οργανωμένες πλαζ της Ιταλίας ευελπιστούν να μπορέσουν να εισπράξουν φέτος το καλοκαίρι μέχρι και 50 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Στις 30 Ιουνίου το «σφυρί» για το «χειμερινό σαλέ» των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο

«Φορολογικό διαζύγιο»: Τέλος χρόνου για τις χωριστές δηλώσεις συζύγων

Λιούις Χάμιλτον: Οι big business του «Βασιλιά» της Formula 1 – Tα… μυστικά του νέου συμβολαίου

 

Απόρρητο Απόρρητο