Ευρώπη

Λαβρόφ για Nord Stream 2: Το νομικό στάτους του αγωγού είναι λήξαν για όσους σέβονται τον νόμο

  • newsroom


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι η χώρα του εκπληρώνει κατά 100% τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου

Το ζήτημα του νομικού στάτους του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 είχε ερευνηθεί από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι λήξαν για όλους εκείνους στην ΕΕ που σέβονται τον νόμο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό δίκτυο RBK.

«Όταν πριν από μερικά χρόνια οι Πολωνοί αποπειράθηκαν να φρενάρουν τον Nord Stream-2, ζητήθηκε η εξειδικευμένη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η υπηρεσία παρουσίασε ένα έγγραφο, το οποίο έγραφε με σαφήνεια ότι το έργο είναι επενδυτικό και ξεκίνησε πολύ πιο πριν από τις αλλαγές που έγιναν στην οδηγία για το φυσικό αέριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τρίτο ενεργειακό πακέτο. Τελεία και παύλα, το ζήτημα θεωρείται λήξαν. Για τον οποιοδήποτε σέβεται τους ανθρώπινους νόμους», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Η ΕΕ δείχνει τι οργανισμός είναι»

Επίσης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ρωσία εκπληρώνει 100% τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από την συμφωνία για τον αγωγό Nord Stream-2.

«Η σημερινή κατάσταση σε καθοριστικό βαθμό δημιουργήθηκε εξαιτίας μιας ακόμη απόφασης του οργανισμού που αποκαλούμε Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας απόφασης, η οποία με τον πιο πειστικό τρόπο δείχνει τι είδους οργανισμός είναι», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Διαβάστε ακόμη

General Electric: Ποιες νέες business «βλέπει» στην Ελλάδα

Phenometry: Το ελληνικό software που σχεδιάζει από…ποντίκια για PC μέχρι αεροπλάνα

Ντιν Μητρόπουλος: Ο Έλληνας «βασιλιάς των εξαγορών» που πέτυχε το χρυσό deal με τη Nestlé

Απόρρητο Απόρρητο