Να αυξήσει τις παραδόσεις εμπλουτισμένου ουρανίου που έχει αναπτυχθεί στη Γαλλία, σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής των ΗΠΑ, είναι μία από τις επιδιώξεις του Εμανουέλ Μακρόν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Libération.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δημοσίευμα αναφέρι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επεδίωξε να διοργανώσει μια συνάντηση με Γάλλους εμπειρογνώμονες εξειδικευμένους στα θέματα της ατομικής ενέργειας, ενώ επισημαίνει την εξάρτηση των ΗΠΑ, ως προς τον εμπλουτισμό του ουρανίου, από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η γαλλική Orano.

Ακόμη, η Libération αναφέρει ότι η Γαλλία είναι σήμερα μία από τις λίγες χώρες στον κόσμο που διαθέτει ικανότητες εμπλουτισμού του ουρανίου, οι οποίες -όπως επισημαίνεται- καθιστούν τη χώρα σχεδόν ανεξάρτητη και κυρίαρχη σε αυτόν τον στρατηγικό τομέα.

Κατά την εφημερίδα, είναι βέβαιο ότι η γαλλική Orano βρίσκεται σε καλή θέση για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αμερικανική απαίτηση, ενώ για τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αυτές τις μέρες πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, υπογραμμίζεται «πως θα ήταν προφανώς ένδοξο» να εξάγει «γαλλική πυρηνική αριστεία» στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

Amazon Web Services: Πώς η νέα κρίση αλλάζει το τοπίο στις τεχνολογίες cloud

ΕΕ: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο αλλά δίνει… δισ. για το LNG του Πούτιν

Σταϊκούρας: Ξεπέρασαν τις 940.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης