Ευρώπη

Μέρκελ: Στις 2 Ιουλίου εξηγεί στον Τζόνσον την καραντίνα για τους Βρετανούς

  • newsroom


Την Τετάρτη, η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από το γερμανικό Κοινοβούλιο οι 27 χώρες - μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν στην επιβολή καραντίνας για όσους φτάνουν στη χώρα από τη Βρετανία

Τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί ο Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία στις 2 Ιουλίου, εν μέσω εντάσεων μετά το Brexit και αβεβαιοτήτων στην ΕΕ για την εξέλιξη της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον θα υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, που αναμένεται να αποχωρήσει από την Καγκελαρία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, στο Τσέκερς, την εξοχική πρωθυπουργική κατοικία.

«Θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν μια σειρά από θέματα, κυρίως η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας και η παγκόσμια απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Την Τετάρτη, η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από το γερμανικό Κοινοβούλιο οι 27 χώρες – μέλη της ΕΕ, στις οποίες δεν ανήκει πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο, να συμφωνήσουν στην επιβολή καραντίνας για τους ταξιδιώτες που έρχονται από τη Βρετανία, προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή της μετάλλαξης Δέλτα στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Το στέλεχος αυτό, που αρχικά εμφανίστηκε στην Ινδία, είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό.

Παρά την εξέλιξη της εμβολιαστικής εκστρατείας του, με 6 στους 10 ενηλίκους να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έναντι του κορωνοϊού, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αντιμέτωπο εδώ και μερικές εβδομάδες με εκτόξευση κρουσμάτων που αποδίδονται στο στέλεχος Δέλτα. Με πάνω από 128.000 θανάτους, η χώρα κατέγραψε χθες περισσότερα από 16.700 νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι είναι οι Έλληνες εφοπλιστές με τα μεγάλα κέρδη από τα φορτηγά πλοία

Apple: Το νέο, εντυπωσιακό κατάστημα-ναυαρχίδα σε θέατρο της δεκαετίας του ’20 (pics)

Σταϊκούρας καλεί τράπεζες: «Ρίξτε χρήμα στην αγορά τώρα»