Ευρώπη

Πάπας Φραγκίσκος: Χωρίς την Alitalia τα ταξίδια σε Ελλάδα και Κύπρο

  • newsroom
papas_aeropl.jpg


H Alitalia συνόδευε τον Πάπα στα ταξίδια του ανά τον κόσμο από το 1964 – Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι ο ποντίφικας στην Ελλάδα θα μετακινηθεί με αεροπλάνο της Aegean Airlines

Εννέα ομιλίες θα εκφωνήσει συνολικά ο Πάπας Φραγκίσκος στο ταξίδι του στην Κύπρο (2 – 3 Δεκεμβρίου) και στην Ελλάδα (4 – 6 Δεκεμβρίου), όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό.

Παράλληλα, θα είναι και τα πρώτα ταξίδια, στα οποία δεν θα χρησιμοποιήσει αεροπλάνο της Alitalia, η οποία έπαψε να υφίσταται, αλλά τη νέα ιταλική αεροπορική εταιρία, Ita.

H Alitalia συνόδευε τον Πάπα στα ταξίδια του ανά τον κόσμο από το 1964.

Μάλιστα, ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι μετά το ταξίδι του στην Κύπρο, ο ποντίφικας στην Ελλάδα θα μετακινηθεί με αεροπλάνο της Aegean Airlines.

Παράλληλα, οι σχολιαστές αναφέρουν ότι οι δυο στιγμές κύριας συμβολικής σημασίας του ταξιδιού στην Κύπρο και στην Ελλάδα θα είναι η συνάντηση με πρόσφυγες και μετανάστες, στη Λευκωσία και στη Λέσβο, καθώς οι «τελευταίοι και ξεχασμένοι» είναι συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Πάπα.

Aπευθυνόμενος και σήμερα σε μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σε κέντρο υποδοχής των Ιησουϊτών στη Ρώμη, ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε: «Εσείς γνωρίζετε καλά τι σημαίνει να ζει κανείς χωρίς δικαιώματα και ελευθερία. Πολύ συχνά βρίσκεστε αντιμέτωποι με ολική έλλειψη ανθρωπιάς και με την αδιαφορία».

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Αυτό είναι το μακροοικονομικό outlook για το 2022

«Ψυχρός πόλεμος» για το φυσικό αέριο – Νέα αύξηση της τιμής, απειλή για διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη

Pfizer: Αίτημα στις ΗΠΑ για αδειοδότηση του φαρμάκου κατά του κορωνοϊού