Ευρώπη

Παρίσι VS Φρανκφούρτη: Ποιο είναι το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο στην ηπειρωτική Ευρώπη

  • newsroom


Η πρωτεύουσα της Γαλλίας πρόκειται να γίνει το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο στην ΕΕ μετά το Brexit αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα για τη Φρανκφούρτη

Τον περασμένο Ιούνιο ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, αφιέρωσε χρόνο για τα εγκαίνια του νέου χώρου συναλλαγών της JP Morgan, όπου καλωσόρισε περίπου 100 υπαλλήλους της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας που είχαν χειριστεί στο παρελθόν ευρωπαϊκές συναλλαγές σε ομόλογα και παράγωγα από το Λονδίνο. Ο νέος τόπος εργασίας είναι η Place Vendôme στην καρδιά του Παρισιού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, ανακήρυξε το υποκατάστημα “εμπορικό κέντρο” της τράπεζας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Μακρόν εξέφρασε την προσδοκία ότι το Παρίσι θα γίνει “το νούμερο ένα οικονομικό κέντρο στην Ευρώπη”. Η αισιοδοξία του Προέδρου είναι δικαιολογημένη: Τουλάχιστον στις συναλλαγές, η γαλλική πρωτεύουσα είναι πιθανό να επιβληθεί έναντι του μεγάλου ανταγωνιστή της Φρανκφούρτης στον αγώνα για τις επιχειρήσεις της ΕΕ μετά το Brexit. Άλλωστε, όποιος θέλει να πραγματοποιήσει χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν μπορεί πλέον να το κάνει ανεμπόδιστα από το μέχρι τώρα σημαντικότερο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό κέντρο, το Λονδίνο, αφού η Μεγάλη Βρετανία έχει αποχωρήσει από την ΕΕ. Αντίθετα, πρέπει να αναζητήσει άλλη τοποθεσία.

Διαβάστε ακόμη

Τζέρεμι Γκράνθαμ: Ο θρυλικός επενδυτής προειδοποιεί – Το sell off στις αγορές ξεκίνησε

ΑΔΜΗΕ: Οι καλόγριες των Καλαβρύτων κέρδισαν τη μάχη με τον διαχειριστή και μετακινούν 7 πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας

Μαργαρίτα Λουί Ντρέιφους: Πώς η «χρυσή» κληρονόμος έφθασε στο χείλος της καταστροφής και τελικά την απέφυγε (pics)