«Τσίμπησε» στο 3,1% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο, σε σύγκριση με το 2,9% του Δεκεμβρίου. Ωστόσο, σε μηνιαία βάση υποχώρησε κατά 0,7%, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat.
Όπως αναφέρει η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε σε 2,5% τον Ιανουάριο του 2025, από 2,4% τον Δεκέμβριο του 2024. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,8%. Ο ετήσιος πληθωρισμός της ΕΕ ανήλθε σε 2,8% τον Ιανουάριο, από 2,7% τον Δεκέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 3,1%.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Δανία (1,4%), την Ιρλανδία, την Ιταλία και τη Φινλανδία (και οι τρεις 1,7%). Αντίθετα, τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (5,7%), τη Ρουμανία (5,3%) και την Κροατία (5%). Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2024, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 8 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τέσσερα και αυξήθηκε σε 15.

Τον Ιανουάριο του 2025, την υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ευρωζώνης είχαν οι υπηρεσίες (+1,77 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,45 π.μ.), την ενέργεια (+0,18 π.μ.) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,12 π.μ.).
Διαβάστε ακόμη
Μύκονος τέλος για τον ξενοδοχειακό κολοσσό της Accor που προτιμά Φωκίδα και Θεσπρωτία
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.