Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε από τις βελγικές αρχές ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, εμπλεκόμενος στην υπόθεση Qatargate.

Όπως μεταδίδει η Le Soir, ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο αφέθηκε πριν από λίγο ελεύθερος για την υπόθεση του Qatargate υπό δύο όρους: να μην έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση και να παραμείνει στο Βέλγιο ώστε να είναι στη διάθεση των αρχών.

«Σε σχέση με τον φάκελο της υπόθεσης φερόμενης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που άνοιξε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και υπό την ηγεσία ενός ανακριτή των Βρυξελλών, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου γύρω στις 3:00 μ.μ. ο κ. Α.Κ. αφίχθη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών από την Ιταλία. Οικειοθελώς παρουσιάστηκε στους ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας που τον περίμεναν επί τόπου», αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι έγινε ακρόαση από την ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία πριν ο Αντρέα Κοτσολίνο παρουσιαστεί στον ανακριτή.

«Σήμερα το απόγευμα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον κ. A.Κ. για δημόσια διαφθορά, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους από τον ανακριτή», καταλήγει η εισαγγελία.

Η παραίτηση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο ανακριτής της υπόθεσης για το σκάνδαλο Qatargate, Μισέλ Κλεζ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υπόθεση.

«Στον φάκελο που αφορά υποψίες διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόσφατα προέκυψαν στοιχεία. Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας», ανέφερε η ομοσπονδιακή εισαγγελία σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το βράδυ.

«Ως προληπτικό μέτρο και προκειμένου να επιτραπεί στο δικαστικό σύστημα να συνεχίσει το έργο του με ηρεμία και να διατηρήσει τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και επαγγελματικών ευθυνών, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μας ενημερώνει ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από την υπόθεση.Αυτό παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία κάθε εμπλεκόμενου ατόμου και το ουσιαστικό έργο που έχει κάνει αυτός και οι ανακριτές σε αυτή την υπόθεση», αναφέρει το δελτίο Τύπου καταλήγοντας πως «άλλος ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη παρέμβει πολλές φορές στο παρελθόν στην υπόθεση, είναι αυτός που θα αναλάβει» την έρευνα.

Διαβάστε ακόμα

Οι εκπλήξεις της Δευτέρας και η μάχη των ουραγών, η IDEAL αγοράζει τα πολυκαταστήματα ΑTTICA, το αυγοτάραχο σκίζει και το «τζάκι» της Θεσσαλονίκης

Deutsche Bank: Τεράστια η υπεραπόδοση για τις ελληνικές τράπεζες – Αλλάζει τιμές στόχους, συστάσεις και top picks

Προσφορές 1,23 δισ. ευρώ για την επανέκδοση του 25ετούς ομολόγου – Κάτω του 4% η τελική απόδοση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ