Ένα τεράστιο πλοίο 250 ποδών που είχε αγοραστεί και εξοπλιστεί από τον δισεκατομμυριούχο της Microsoft, Πολ Άλεν ανατράπηκε από ισχυρούς ανέμους, χάνοντας τα στηρίγματά του σε πλατφόρμα συντήρησης στο λιμάνι Λιθ, στο Εδιμβούργο, σημαίνοντας συναγερμό, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.

Αστυνομία, ασθενοφόρα και πυροσβεστική υπηρεσία έσπευσαν στο λιμάνι Λιθ, αφού το τεράστιο ερευνητικό σκάφος RV Petrel, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την ανεύρεση ιστορικών ναυαγίων, φέρεται να πήρε κλίση 45 μοιρών λόγω ισχυρών ανέμων και -σύμφωνα με πληροφορίες- που μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, δύο από τα μέλη του πληρώματός του αγνοούνται και τουλάχιστον 25 άτομα τραυματίστηκαν.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση. Φυσάει πολύ από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα», δήλωσε πηγή στην εφημερίδα The Sun νωρίτερα. «Δέκα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν και δύο αγνοούνται. Οι τραυματίες έχουν υποστεί διάφορους τραυματισμούς, αλλά εξ όσων γνωρίζω, δεν απειλείται η ζωή τους. Όμως όλοι ανησυχούν πολύ για την ασφάλεια όσων βρίσκονται στο σκάφος».

Δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται στο σημείο με τον δημοτικό σύμβουλο του Λιθ, επίνειου του Εδιμβούργου, Άνταμ ΜακΒι, να δηλώνει ότι το ερευνητικό σκάφος αποκολλήθηκε από την αποβάθρα, όπου ήταν αγκυροβολημένο, λόγω των ισχυρών ανέμων σε ένα «τρομακτικό» για τους επιβαίνοντες περιστατικό.

Μέλος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου δήλωσε ότι «οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών επενέβησαν σε σοβαρό συμβάν στις αποβάθρες του Λιθ -ένα πλοίο έφυγε από τα στηρίγματά του λόγων των σφοδρών ανέμων».

Διαβάστε ακόμα

Ωδή στο ελληνικό street food: Τα 5 κορυφαία στο είδος τους σουβλάκια της Αθήνας – Τα συστατικά, η γεύση και τα κρυφά τους ατού

Η Αλβανία θέλει να γίνει το νέο Ελ Ντοράντο για επενδύσεις σε ακίνητα και τουρισμό (pics)

Ο Μητσοτάκης, η συγκυβέρνηση και το πρέσινγκ στον Ανδρουλάκη, το ραντεβού Σταϊκούρα-τραπεζιτών, η κατεδάφιση στο Ελληνικό και η ώρα της ΔΕΗ