Ευρώπη

Σόλτς: Πιθανή η τραπεζική ένωση της ΕΕ εντός του χρόνου

  • newsroom


Ο Σολτς επικαλέστηκε την αλλαγή στην ηγεσία τόσο της Κομισιόν όσο και της ΕΕ ως καλή αφορμή για την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να προχωρήσει η τραπεζική ένωση στην ΕΕ

Ολοένα και κερδίζει έδαφος η πρόοδος προς μια τραπεζική ένωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μια κατ ‘αρχήν συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το Δεκέμβριο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

“Με τη νέα προεδρία και τη νέα επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η στιγμή να φτάσουμε σε συμφωνία και να αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το θέμα”, δήλωσε ο Σολτς σε εκδήλωση του Bloomberg στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι θα υπάρχει συμφωνία μέχρι τέλος του έτους, και προφανώς τον Δεκέμβριο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σολτς υπονόησε ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να εξετάσει μια μορφή κοινής ευρωπαϊκής ασφάλισης καταθέσεων, οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες επί του οποίου είχαν οδηγήσει σε αδιέξοδο την προοπτική της εμβάθυνσης στης τραπεζική ολοκλήρωση.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Σολτς η πρότασή του για την τραπεζική ένωση, είναι εφικτή και για τις τράπεζες στην Ιταλία, οι οποίες έχουν εκφράσει επιφυλάξεις στην ιδέα.

Όπως είπε ο γερμανός υπουργός “Ορισμένες από τις μεγάλες τράπεζες της Ιταλίας βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο” για την μείωση των κινδύνων.