Ευρώπη

Iταλία: Ένα καλοκαίρι χωρίς Αμερικανούς τουρίστες ίσον απώλειες 1,8 δισ. ευρώ

  • newsroom


Τα νέα δεν είναι θετικά και από τους άλλους μεγάλους πελάτες του ιταλικού τουριστικού προϊόντος, αναφέρει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση αγροτών της Ιταλίας

Το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων στους Αμερικανούς αυτό το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού θα μεταφραστεί με απώλειες ύψους 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ για την ιταλική οικονομία, εκτιμά η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση αγροτών Coldiretti.

«Οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ είναι οι τουρίστες, εκτός Ευρώπης, που εκτιμούν περισσότερο την Ιταλία, με 12,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το καλοκαίρι», σύμφωνα με τα δεδομένα της Τράπεζας της Ιταλίας (Bankitalia) του τρίτου τριμήνου του 2019, τα οποία επικαλείται η Coldiretti.

Η απουσία τους αυτό το καλοκαίρι θα μεταφραστεί με «απώλειες ύψους 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ για τον τουρισμό Made in Italy», υπογραμμίζει η συνδικαλιστική ένωση σε ένα δελτίο τύπου.

Στη ζημία αυτή προστίθενται οι απώλειες από τους ταξιδιώτες από τη Ρωσία «απώλειες που συνεχίζουν να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, την ώρα που οι ενδείξεις είναι υποτονικές για τον τουρισμό από τη Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη παρά το άνοιγμα των (ευρωπαϊκών) συνόρων εδώ και 15 ημέρες», τονίζει το συνδικάτο Coldiretti.

Σύμφωνα με την Coldiretti, η απουσία ξένων τουριστών δεν θα εξισορροπηθεί από τον εσωτερικό τουρισμό, δεδομένου ότι μόνον 34 εκατομμύρια Ιταλοί αποφάσισαν να πάνε διακοπές για λίγες ημέρες αυτό το καλοκαίρι, ένας αριθμός μικρότερος κατά 13% σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο.

Εντούτοις, η συνδικαλιστική ένωση υπογραμμίζει ότι η Ιταλία είναι φέτος ο προορισμός που θα προτιμήσει για τις διακοπές του το 93% των Ιταλών, έναντι 86% τον περασμένο χρόνο.

Απόρρητο Απόρρητο