search icon

Ευρώπη

Το «πλουσιότερο» ματς της χρονιάς δεν είναι ο τελικός του Champions League

O νικητής των προκριματικών της Πρέμιερ Σιπ θα εξασφαλίσει έσοδα 170 εκατ. στερλινών ή 214 εκατ. δολαρίων για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές σεζόν

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ απόψε και τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη είναι στραμμένα στο Παρίσι, όπου Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Όμως, η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν πρόκειται να καταστήσει σημαντικά πλουσιότερο τον νικητή του ζευγαριού.

Σ’ αντίθεση με έναν άλλο τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, όπου η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη θα αντιμετωπίσει την Χάντερσφιλντ για μία θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, την πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.  

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, ο νικητής των προκριματικών της Πρέμιερ Σιπ (δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος) θα εξασφαλίσει έσοδα 170 εκατ. στερλινών ή 214 εκατ. δολαρίων για τις επόμενες τρεις αγωνιστικές σεζόν, με το ποσό να εκτοξεύεται στα 300 εκατ. στερλίνες σε βάθος πενταετίας, εφόσον η ομάδα καταφέρει να παραμείνει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. 

Φυσικά, η παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ δεν πρέπει να θεωρείται -και δεν είναι- εύκολη υπόθεση, ιδίως όταν έχεις να ανταγωνιστείς ομάδες, όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Τότεναμ κ.ο.κ. Για παράδειγμα από τις τρεις ομάδες που προβιβάστηκαν πέρυσι, μόνο μία κατάφερε φέτος να γλιτώσει τον υποβιβασμό.  

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, της οποίας οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1979 και το 1980, αλλά απουσιάζει από την ελίτ του βρετανικού ποδοσφαίρου εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίας. Η Χάντερσφιλντ, αντίθετα, είχε βρεθεί στην Πρέμιερ Λιγκ και πριν από τρία χρόνια.  

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές αποδόσεις, το φαβορί για άνοδο είναι η Φόρεστ.  

Όσον αφορά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά την τεράστια αίγλη, η οικονομική επιβράβευση δεν είναι και τόσο μεγάλη, καθώς ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φυσικά προστίθενται στον «σακούλι» των κερδών από τις προηγούμενες αναμετρήσεις της σεζόν.

Διαβάστε επίσης:

διαΝΕΟσις: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας για επενδύσεις και ανάπτυξη μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τουριστική «απόβαση» από τις ΗΠΑ: 500.000 Αμερικανοί στην Ελλάδα για διακοπές

«Θρίλερ διαρκείας» η ομηρία των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο

Exit mobile version