Όσο το δυνατό πιο στοχευμένα θα πρέπει να είναι τα έκτακτα μέτρα στήριξης για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση, όπως τόνισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζητούν σήμερα για τις οικονομικές εξελίξεις και τις δημοσιονομικές προοπτικές, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και τις συνέπειες του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ό,τι αφορά την προοπτική της οικονομίας, ο Πάολο Τζεντιλόνι προέβλεψε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης και οικονομική συρρίκνωση τους επόμενους μήνες, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν θετικός.

Παράλληλα, ο Επίτροπος Οικονομίας υπογράμμισε την ανάγκη για στοχευμένα μέτρα έκτακτης ανάγκης, που σκοπεύουν στην ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων ενόψει της ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Σημείωσε, επίσης, ότι τον τελευταίο μήνα έχει καταγραφεί αύξηση «όχι και τόσο στοχευμένων» ή προσωρινών μέτρων, κάτι το οποίο όμως δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

Διαβάστε ακόμη

Θρίλερ με το φυσικό αέριο: Γέμισαν οι αποθήκες LNG στην Ευρώπη και εξαερώνονται 5 δισ. δολάρια

UBS: Τι «βλέπει» για εκλογές και ανάπτυξη στην Ελλάδα – Οι εκτιμήσεις (πίνακες)

Κομισιόν: Τι αλλάζει στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb