Ευρώπη

Βέλγιο – Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα καθολικό lockdown

  • newsroom


Πάνω από 15.300 ο μέσος όρος των καθημερινών κρουσμάτων στο Βέλγιο στα μέσα Οκτωβρίου - «Δεν βλέπουμε βελτίωση προς το παρόν» ανέφερε επιστημονικός συνεργάτης της κυβέρνησης

Tο ενδεχόμενο επιβολής  lockdown εξετάζει πλέον η κυβέρνηση του Βελγίου μετά την ανακοίνωση πως τα νέα κρούσματα ανέρχονται πλέον κατά μέσο όρο στα 15.316 ημερησίως.

Το Βέλγιο, όπου βρίσκεται η έδρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θνητότητας από covid-19 παγκοσμίως σε σχέση με τον πληθυσμό του. Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, καταγράφει και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων.

«Δεν βλέπουμε καμία αλλαγή προς το καλύτερο προς το παρόν», σχολίασε ο ιολόγος Ιβ Βαν Λέτεμ, εκπρόσωπος του κέντρου αντιμετώπισης της covid-19 της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Βελγίου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η άνοδος κατά 38% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού το διάστημα από 20 έως 26 Οκτωβρίου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ανεβάζει το συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας σε 392.258 στη χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου υγείας Sciensano.

Η κυβέρνηση του Βελγίου μετά από την επιβολή της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, το κλείσιμο χώρων εστίασης, γυμναστηρίων και άλλων πολιτιστικών χώρων, αποφασίζει σήμερα για το εαν ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας, θα επιβληθεί εθνικό lockdown, σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.

Πηγή: www.protothema.gr

Απόρρητο Απόρρητο