Ευρώπη

Βρετανία: Αισιοδοξία ότι θα ύπαρξει συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit

  • newsroom


Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου αλλά οι βασικοί όροι της συμμετοχής του σε αυτή συνεχίζουν να ισχύουν κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου

Τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς υπάρχει σαφής διαφορά τόνου από το ευρωπαϊκό μπλοκ τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που επιτρέπει να σημειωθεί πρόοδος για το Brexit, εξέφρασε σήμερα ο κορυφαίος Βρετανός υπουργός που επιβλέπει τις σχετικές συνομιλίες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου αλλά οι βασικοί όροι της συμμετοχής του σε αυτή συνεχίζουν να ισχύουν κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου έως τα τέλη του έτους, περίοδο κατά την οποία οι δύο πλευρές ευελπιστούν να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

«Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία, νομίζω ότι έχει υπάρξει μια καλοδεχούμενη αλλαγή τόνου τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Μάικλ Γκοουβ σε δημοσιογράφους στο Πορταντάουν στην Βόρεια Ιρλανδία.

«Οι οιωνοί είναι καλοί για μια συμφωνία. Τώρα φυσικά πρέπει να γίνουν κάποιες δύσκολες συνομιλίες», είπε ο Γκόουβ. «Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια επιτυχημένη έκβαση διαπραγματεύσεων».