Ευρώπη

Βρετανία – κορωνοϊός: Για πρώτη φορά 60.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

  • newsroom


Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μετάλλαξη του κορωνοϊού που είναι πιο μολυσματική από την αρχική μορφή του ιού

Η Βρετανία κατέγραψε για πρώτη φορά τουλάχιστον 60.000 νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μετάλλαξη του ιού που είναι πιο μολυσματική από την αρχική του μορφή.

Ο σημερινός (5/1) απολογισμός είναι άλλη μία υπενθύμιση της σοβαρότητας της υγειονομικής κρίσης, καθώς Αγγλία και Σκωτία εισήλθαν από χθες σε καθολικό lockdown, παρόμοιας αυστηρότητας με εκείνων του Μαρτίου, με εντολές για παραμονή στο σπίτι.

«Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική και δυστυχώς θα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας στην καρδιά του χειμώνα», δήλωσε η δρ. Ιβόν Ντόιλ, διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. «Για αυτόν τον λόγο, αν μπορούμε πρέπει να μένουμε σπίτι».

Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων διατηρείται πάνω από 50.000 τις τελευταίες οκτώ ημέρες. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, σήμερα ανακοινώθηκε πως ακόμη 830 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο, από τους 407 θανάτους που αναφέρθηκαν χθες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των τεστ που διεξάγονται στη Βρετανία, μετά την κορύφωση του πρώτου κύματος πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη

Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Παιγνίων – Πρόεδρος ο Δημήτρης Ντζανάτος

Apivita: Εκτός ο Κουτσιανάς – Η Exea εξαγόρασε τις μετοχές του

Τράπεζα Πειραιώς: Αίτημα στο ΧΑ για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών