Ευρώπη

Βρετανική Έρευνα: Χρειάζονται 2 δόσεις εμβολίου για προστασία έναντι της ινδικής μετάλλαξης

  • newsroom


Το δημοσίευμα ανέφερε ότι δύο δόσεις παρέχουν 81% προστασία έναντι της ινδικής παραλλαγής και 87% έναντι της βρετανικής, ενώ τα άτομα που έλαβαν μόνο μία δόση του εμβολίου είχαν μόνο 33% προστασία

Ερευνα που διεξήχθη από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι χρειάζονται δύο δόσεις εμβολίου κορωνοϊού για να παρέχουν ισχυρή προστασία έναντι της παραλλαγής B.1.617 της Covid-19, κοινώς γνωστής ως ινδική μετάλλαξη, σύμφωνα με τους Financial Times.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι δύο δόσεις παρέχουν 81% προστασία έναντι της ινδικής παραλλαγής και 87% έναντι της βρετανικής, ενώ τα άτομα που έλαβαν μόνο μία δόση του εμβολίου είχαν μόνο 33% προστασία.

 

Επιπλέον, όταν συγκρίνεται η αποτελεσματικότητα έναντι των μεταλλάξεων της Ινδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, μία μόνο δόση είναι 35% λιγότερο αποτελεσματική στην ινδική.

Η έρευνα έρχεται εν μέσω φόβων ότι η πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων της ινδικής παραλλαγής μπορεί να καθυστερήσει το restart της βρετανικής οικονομίας, παρά τις διαβεβαιώσεις ειδικών και κυβέρνησης ότι θα ισχύει η ημερομηνία της 21ης Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη:

«Κτήμα Πεταλιοί»: Ξανά στο προσκήνιο η «ναυμαχία» για τις Ελληνικές Μαλδίβες

Μεγάλη ζήτηση από ξένους για σπίτι στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές και ποια νησιά προτιμούν

Τρεις νέες πτήσεις προσθέτει η Transavia προς την Ελλάδα