Αύξηση των εσόδων για το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε ποσοστό 29% με έσοδα $104,5 εκατ. έναντι $81,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ανακοίνωσε η Capital Product Partners L.P. (CPLP).

Η εταιρεία προχώρησε σε διανομή μερίσματος ύψους 0,15 δολ. ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Στις 2 Ιανουαρίου 2024, η εταιρεία παρέλαβε το LNG/C Axios II. Πρόκειται για την δεύτερη παράδοση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμφωνίας της εταιρείας για την απόκτηση 11 πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τελευταίας γενιάς (MEGA).

Ακόμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ολοκληρώθηκε η πώληση εντός του πρώτου τριμήνου, των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Long Beach Express και Akadimos με κέρδος ύψους 16,4 εκατομμυρίων δολαρίων και σύναψη συμφωνιών για την πώληση ακόμα πέντε των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

O κ. Γεράσιμος Καλογηράτος, CEO της Capital Product Partners L.P., δήλωσε:

Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπω την εταιρεία να συνεχίζει να υλοποιεί το επιχειρηματικό σχέδιο που καταρτίσαμε τον Νοέμβριο του 2023, με την προσθήκη δύο πλοίων LNG/C τελευταίας γενιάς και την πώληση επτά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, οι πωλήσεις των οποίων αναμένεται να αποφέρουν καθαρά έσοδα ύψους περίπου 182,5 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την ανακοινωθείσα πρόθεση σταδιακής αποεπένδυσης από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Καθώς αναμένουμε άλλα τρία ολοκαίνουργια, τελευταίας γενιάς πλοία LNG/C να ενταχθούν στο στόλο μας τους επόμενους μήνες -όλα με μακροπρόθεσμες ναυλώσεις σε ισχύ- εξακολουθούμε να εστιάζουμε στον εταιρικό μετασχηματισμό μας και στον τρόπο με τον οποίο θα ενισχύσουμε περαιτέρω το αποτύπωμά μας στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου και την ενεργειακή μετάβαση.