search icon

Ναυτιλία

Άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες €20-25 εκατ. για τον νέο ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Η προθεσμία υποβολής  δεσμευτικών οικονομικών προτάσεων για τον διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά λήγει

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την λήξη της προθεσμίας υποβολής  δεσμευτικών οικονομικών προτάσεων  για τον διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή  των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Πιο συγκεκριμένα η προθεσμία λήγει την προσεχή Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου μετά από 15νθήμερη παράταση που είχε δοθεί.  Αναμένεται ότι το όνομα του πλειοδότη θα ανακοινωθεί την ίδια ημέρα.  

Το  θέμα όμως είναι η «επόμενη ημέρα» η οποία θα είναι δύσκολη για τον νέο ιδιοκτήτη αφού οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι μεγάλες και θα χρειαστεί «γερό πορτοφόλι.»

Οι  σημαντικές υποχρεώσεις που θα  έχει να αντιμετωπίσει είναι οι εξής:

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν, ότι πέρα από το τίμημα θα υπάρξουν άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 20-25 εκατομμυρίων ευρώ, μέχρι τα νέα ναυπηγεία να «πάρουν μπροστά.»

Ο ανταγωνισμός είναι δυνατός.  Οι δύο εκ των ενδιαφερόμενων που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους είναι η Pyletech Shipyards θυγατρική του Ομίλου  North Star συμφερόντων του εφοπλιστή-επιχειρηματία  Θεόφιλου Πριόβολου που  έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί σε επένδυση 700 εκατ. σε βάθος  και η αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ που έχει τα ναυπηγεία Νεωρίου και μέσω πτωχευτικού  θέλει την έγκριση  συμφωνίας εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας όπου έχει το πλειοψηφικό πακέτο.

Ο νέος ιδιοκτήτης θα πάρει 400 στρέμματα που είναι το μεγαλύτερο μέρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ενώ για τα υπόλοιπα 200 στρέμματα στα οποία βρίσκεται και η δεξαμενή 5 αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός άμεσα από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

Διαβάστε ακόμη:

Σωκράτης Κόκκαλης: Μπορεί να «γυρίσει την παρτίδα» για την ΙNTRALOT;

Ζευγάρι κέρδισε στο λαχείο 115 εκατ. και… μοιράζει σε άλλους τα κέρδη

Brexit: Το δείπνο Τζόνσον – Φον ντερ Λάιεν και τα «αγκάθια» της συμφωνίας

Exit mobile version