Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ένα…πλοίο πριν την ολοκλήρωση του ναυπηγικού της προγράμματος βρίσκεται η  ναυτιλιακή εταιρεία Pantheon Tankers της Άννας Αγγελικούσης και των δύο της γιών Φραγκίσκο και Αντώνη Κανελλάκη.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα για την κατασκευή συνολικά οκτώ  δεξαμενόπλοιων. Από αυτά, τα δύο σε γιαπωνέζικη γιάρδα και άλλα έξι σε κορεατική.

Στις 22 Αυγούστου η εταιρεία παρέλαβε το πέμπτο από τη σειρά των έξι υπερσύγχρονων δεξαμενόπλοιων MRs/COT/PC/CC που ναυπηγήθηκε στα koretaik;vn συμφερόντων ναυπηγεία STX. Οffshore&Shipbulding. Πρόκειται για το  Sea Dolphin.

To 2018 η εταιρεία παρέλαβε τα δύο δεξαμενόπλοια  που κατασκευάστηκαν  στα Namura Shipbuilding Co Ltd. Πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο, δύο μέρες μετά την γιορτή της Παναγίας η παρέλαβε  το  το τύπου Aframax Tanker «Sea Panther» (114.723 MT) και  στις 22 Οκτωβρίου 2018 το αδελφό του  πλοίο «Sea Puma».

Η φιλοσοφία της Άννας Αγγελικούση ήταν πάντοτε η στήριξη της ελληνικής σημαίας εμπράκτως με την εγγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στόλου στο ελληνικό νηολόγιο παρά το γεγονός ότι το κόστος λειτουργίας είναι μεγαλύτερο. Βάρος δίνουν και στη στήριξη των Ελλήνων Αξιωματικών με τους οποίους επανδρώνουν τα πλοία τους.

Η Pantheon Tankers ιδρύθηκε το 2012 και από τότε ακολουθεί ανοδική πορεία. Ο στόλος της αποτελείται σήμερα από 27 σύγχρονα δεξαμενόπλοια.