Η εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά του NASDAQ ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners L.P.  ανακοίνωσε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της  για διανομή μερίσματος 0,15 δολ. ανά μετοχή για το α’ τρίμηνο του 2022. Θα καταβληθεί στις 12 Μαΐου 2022.

Η Capital Product Partners LP αλλά και ο ευρύτερος ναυτιλιακός όμιλος της Capital, τα τελευταία χρόνια έχουν θέσει τη βιωσιμότητα και την πρωτοπορία που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες στο επίκεντρο της στρατηγικής τους, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις καθαρές θαλάσσιες μεταφορές.

Έχοντας προχωρήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα προγράμματα ναυπήγησης στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς με 41 πλοία υπό παραγγελία, αξίας περί τα 4 δισ. δολάρια, επενδύει διαρκώς στην αναζήτηση και εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής στο σχεδιασμό, την κατασκευή και διαχείριση του υψηλών προδιαγραφών στόλου της, με απώτερο στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του στόλου της.

Σε αυτές συγκαταλέγονται η χρήση εναλλακτικών καυσίμων και συστημάτων πρόωσης, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου, της αιολικής και ηλεκτρικής ενέργειας, λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και στρατηγικές κυβερνοασφάλειας με απώτερο στόχο, τη διαμόρφωση μίας σύγχρονης και βιώσιμης ναυτιλίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Capital Product Partners LP έχει τοποθετηθεί στρατηγικά στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο του στην ενεργειακή μετάβαση, αφού επιλέγεται διεθνώς ως το καύσιμο-γέφυρα. Η μεταφορά υγροποιήμενου φυσικού αερίου με πλοία μετά από τα πρόσφατα γεγονότα στην Ευρώπη, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ενεργειακής στρατηγικής τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών φυσικού αερίου.

Η Capital πρωτοπορεί εφαρμόζοντας τις πλέον πρόσφατες τεχνολογίες αιχμής με γνώμονα την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του στόλου της.

Διαβάστε ακόμη:

Επιστολή ΕΒΕΑ προς Σταϊκούρα: Zητά την αναστολή καταβολής εισφοράς αλληλεγγύης για το 2022

Σε χαμηλό 10 εβδομάδων ο χρυσός στη σκιά του ισχυρού δολαρίου

Συμμετοχή ρεκόρ στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»