Το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (“LNG/C”) «Axios II» παρέλαβε με επιτυχία η Capital Product Partners L.P. (NASDAQ: CPLP).

Όπως ορίζεται από τη συμφωνία για την απόκτηση 11 πλοίων LNG/C, που προβλέπεται από τη συμφωνία-ομπρέλα που συνήφθη στις 13 Νοεμβρίου 2023, η CPLP παρέλαβε στις 2 Ιανουαρίου 2024 το LNG/C Axios II (174.000 cbm, τελευταίας γενιάς, δίχρονο MEGA LNG/C, κατασκευασμένο στο Hyundai Heavy Industries Co., Ltd).

Το πλοίο ξεκίνησε ναύλωση διάρκειας ενός έτους, που θα ακολουθήσει επταετής ναύλωση bareboat με την Bonny Gas Transport Limited, η οποία διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για παράταση κατά τρία επιπλέον έτη.

Η απόκτηση του πλοίου χρηματοδοτήθηκε με μετρητά από τον ισολογισμό, ένα νέο δάνειο υψηλής εξασφάλισης με επικεφαλής την ING Bank N.V. για ποσό 190 εκατ. δολαρίων πληρωτέο σε 28 ίσες τριμηνιαίες δόσεις των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, επιπλέον μιας πληρωμής ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων που καταβάλλεται μαζί με την τελευταία τριμηνιαία δόση τον Δεκέμβριο του 2030.

Το «Axios II» είναι το δεύτερο από τα συνολικά 11 LNG carriers που αναμένει να εντάξει στον στόλο της η εταιρεία στο πλαίσιο της συμφωνίας – ομπρέλας. Τα υπόλοιπα εννέα πλοία αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2024 και του πρώτου τριμήνου του 2027.

Διαβάστε ακόμη

Εμπορεύματα: Oι προβλέψεις για τις τιμές και τα 5 γραφήματα-κλειδιά – Τι θα γίνει με το πετρέλαιο (πίνακες)

Πώς οι μύκητες προστατεύουν τα δέντρα από την κλιματική αλλαγή

ΔΥΠΑ: Ρεκόρ στα προγράμματα επιδότησης εργασίας – Πάνω από 50.000 προσλήψεις το 2023

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ