Ναυτιλία

Δωρεά της Danaos Shipping στο Μουσείο Α/Τ «Βέλος»

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε στην ναυτιλιακή εταιρεία του δρ Ιωάννη Κούστα, Danaos Shipping για τη δωρεά που προορίζεται για το Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα ΒΕΛΟΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε στην ναυτιλιακή εταιρεία του δρ Ιωάννη Κούστα, Danaos Shipping και στον Αντιπρόεδρο και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ηρακλή Προκοπάκη για τη δωρεά που προορίζεται για το Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα ΒΕΛΟΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος.

«Το πλήρωμα που ακολούθησε τον Κυβερνήτη Νίκο Παππά συνεχίζει την προσφορά του στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα ΒΕΛΟΣ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την αξιοποίηση του ιστορικού πλοίου ως «Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα», αξίζει να μνημονεύσουμε για να ευχαριστήσουμε τον κ. Προκοπάκη Ηρακλή, Σημαιοφόρο την εποχή της Ανταρσίας, Αντιπρόεδρο και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Danaos Shipping Co Ltd.

Ο κος Προκοπάκης έχοντας περισσή ευαισθησία ως πρώην μέλος του πληρώματος του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» προέβη σε σημαντική και αποφασιστική προσφορά για τη συντήρηση και ανακαίνιση του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ». Αυτό αποδεικνύει το διαχρονικό ενδιαφέρον των ανδρών του πληρώματος του ’73 για την διατήρηση και ανάδειξη του πλοίου ως ΜΑΑ» και συνεχίζει:

«Η υποδειγματική αυτή κίνηση προβάλλει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη προσδίδοντας νέο νόημα στη δημιουργία βαθιάς κοινωνικής και ιστορικής συνείδησης, με απώτερο στόχο να κρατηθούν οι ιστορικές μνήμες ζωντανές.

Αξιόλογες πρωτοβουλίες σαν αυτή του κου Ηρακλή Προκοπάκη αφυπνίζουν και καλούν όλους τους πολίτες σε ανάλογη δραστήρια συμμετοχή. Ο καθένας μας οφείλει να αποβάλλει τον ατομικισμό, να προτάξει το ομαδικό συμφέρον, να διακατέχεται από ανθρωπιστικά ιδεώδη και σεβασμό στην ιστορία της χώρας του. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουμε το απτό παράδειγμα όσων υπηρέτησαν στο Α/Τ «ΒΕΛΟΣ», με την ευγενική τους προσφορά».