Του Μηνά Τσαμόπουλου
Το κρουαζιερόπλοιο “QUEEN VICTORIA”, της εταιρείας “CUNARD CRUISES” του ομίλου “P&O CRUISES AND CUNARD CARNIVAL UK”, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου, για πρώτη φορά (maiden call) με περίπου 2.020 επιβάτες.
Από την αρχή του έτους έχουν προσεγγίσει το λιμάνι του για πρώτη φορά έξι κρουαζιερόπλοια και πιο συγκεκριμένα το “STAR PRIDE” της εταιρείας “WINDSTAR CRUISES”, το “EMERALD PRINCESS” της εταιρείας “PRINCESS CRUISES”, το “ORIANA” της εταιρείας “P&O CRUISES”, το “CELESTYAL ODYSSEY” της εταιρείας “CELESTYAL CRUISES”, το “ASUKA II” της εταιρείας “NYK CRUISES” και το σημερινό “QUEEN VICTORIA” της εταιρείας “CUNARD CRUISES” του ομίλου “CARNIVAL CRUISES”.

To επόμενο maiden call θα πραγματοποιηθεί από το κρουαζιερόπλοιο “CELEBRITY EQUINOX” της εταιρείας “CELEBRITY CRUISES” του ομίλου “ROYAL CARIBBEAN INTERNATIONAL” το οποίο αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι Ηρακλείου στις 18 Αυγούστου 2015.
«Οι επιβάτες, οι αξιωματικοί και ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου “QUEEN VICTORIA”, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή που έτυχαν γεγονός πολύ σημαντικό για το λιμάνι μας, μιας και όπως είθισται σε κάθε τέτοιου είδους πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου σε νέο λιμένα, βαθμολόγησή του πραγματοποιείται από του ίδιους γεγονός που καθορίζει την γνώμη των εταιρειών κρουαζιέρας και τη μετέπειτα επιλογή του λιμανιού για επόμενες προσεγγίσεις» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΛΗ.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗ ΑΕ κ.Ιωάννης Μπρας τόνισε: «Με την στρατηγική που εφαρμόζει η διοίκηση του ΟΛΗ την τελευταία τετραετία, τις σύγχρονες πρακτικές και παρεμβάσεις αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, δράσεις και σχεδιασμούς που υλοποιεί στον τομέα της κρουαζιέρας, κατάφερε το λιμάνι του Ηρακλείου να κερδίσει επιπλέον κατάπλους κρουαζιερόπλοιων, αλλά και νέες μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας να εντάξουν στα προγράμματα των ταξιδιών τους το λιμένα μας. Σε συνεργασία πάντα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης και του νομού μας, το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό Επιμελητήριο κ.τ.λ., θα συνεχιστεί το έργο του στρατηγικού σχεδιασμού ώστε να επιτευχθεί η σταθερή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας, που μόνο οφέλη έχει να επιφέρει στον τόπο μας».

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.