Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φραγκούλης, ένας εκ των πιο στενών και αγαπητών συνεργατών του Σταύρου Νιάρχου.

Ήταν απόφοιτος της σχολής Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το 1952 ξεκίνησε μία καινούργια σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό, σε δεξαμενόπλοια του Ομίλου Νιάρχου. Το 1955 ανέλαβε πλοίαρχος στην θρυλική θαλαμηγό του Σταύρου Νιάρχου «Κρεολή», θέση από την οποία μετατάχθηκε το 1960 στα γραφεία του Ομίλου στην Ελλάδα, ξεκινώντας μια μακρόχρονη και πολύ επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Υπηρέτησε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στον Όμιλο, ξεκινώντας από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την Venus Shipping Co. στο Μόντε Κάρλο, την Niarchos (London) Ltd., ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, όταν η διεύθυνση του στόλου μεταφέρθηκε από το Λονδίνο στην Αθήνα.

Το 1996, ένα μήνα μετά το θάνατο του Σταύρου Νιάρχου, αποχώρησε από τον Όμιλο, έχοντας συμπληρώσει το 70στό έτος της ηλικίας του και 45 χρόνια υπηρεσίας στις εταιρείες του Ομίλου, με τα τελευταία 20 ως Διευθύνων Σύμβουλος της InternationalOperationsS.A. και Προέδρος της InternationalMaritimeAgenciesS.A.

O Γιάννης Φραγκούλης ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του War Risk Association, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της ImperiumShipmanagementS.A και της FranmanS.A.

Παράσημα: «Σταυρός του Αγίου Μάρκου».

Μετάλλια: «Πολέμου Μέσης Ανατολής» και «Πολεμικών Επιχειρήσεων».

Αφήνει ως παρακαταθήκη αρχές και αξίες, τις οποίες μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του Κωστή και Λίζα και στα 4 εγγόνια του, Γιώργο, Έλλη, Πόλυ και Αθηνά.

Διαβάστε ακόμη 

Αυτός είναι ο Ρώσος ολιγάρχης που τολμά να τα βάλει με τον Πούτιν

Ζόραν Μπογκντάνοβιτς: Οι ζημιές και το σχέδιο της Coca Cola HBC στη Ρωσία

O Ντόναλντ Τράμπ μεγαλώνει ξανά την περιουσία του – Τα μυστικά της έπαυλης στη Φλόριντα