Η ευρωπαϊκή ναυτιλία έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο στρατηγικούς κλάδους της ηπείρου, με σημαντική συνεισφορά στις διεθνείς μεταφορές. Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA) Γιάννης Λύρας τόνισε στην ομιλία του στο πλαίσιο συνεδρίου για τα 69 χρόνια ECSA ότι η ανταγωνιστικότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη διατήρηση της θέσης της Ευρώπης στον παγκόσμιο στόλο.

Όπως επεσήμανε, το 35% του παγκόσμιου στόλου που ελέγχει σήμερα η Ευρώπη δεν αφορά μόνο ευρωπαϊκά φορτία, αλλά εξυπηρετεί διεθνείς ανάγκες μεταφοράς εμπορευμάτων. Η διατήρηση αυτού του μεριδίου απαιτεί στρατηγική σκέψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε τη σημασία ενός φορολογικού καθεστώτος που παρέχει σταθερότητα και προβλεψιμότητα στην επένδυση και λειτουργία των ευρωπαϊκών πλοίων.

Ο κ. Λύρας τόνισε επίσης την ιστορική διάσταση της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, αναφερόμενος στη μεταπολεμική περίοδο και στη συμβολή των αμερικανικών Liberty Ships στην ανασυγκρότηση της Ευρώπης. Η στρατηγική σημασία της ναυτιλίας, όπως σημείωσε, δεν ήταν πάντα αναγνωρισμένη στην Ευρώπη, αλλά η σημερινή θέση της αποδεικνύει ότι η υιοθέτηση σταθερών και διεθνώς ανταγωνιστικών πολιτικών είναι καθοριστική.

Καταλήγοντας, ο πρώην πρόεδρος της ECSA υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή ναυτιλία πρέπει να παραμείνει διεθνής, στρατηγική σημασίας και ανταγωνιστική, συνδυάζοντας μακροπρόθεσμη οπτική, σταθερό φορολογικό πλαίσιο και αναγνώριση του ρόλου της ως κρίσιμου πυλώνα για την παγκόσμια οικονομία.

Διαβάστε ακόμη

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η ηγεσία του ESM: Ο μέγας – πιστωτής της χώρας και τα μηνύματα για την ελληνική οικονομία

Μεγανήσι: Πώς τρεις γενιές της οικογένειας Σκλαβενίτη συνέβαλαν στην ανάπτυξη του νησιού

Από το νότο ως το βορρά: Η Ευρώπη χτίζει ηλεκτρικά δίκτυα με ανεκτέλεστα δεκάδων δισ. ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα