Ναυτιλία

Η Ελληνική Ναυτιλία «διασταύρωσε» τα μπαστούνια του γκολφ στη Γλυφάδα (Φωτογραφίες)

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, γνωστοί Έλληνες εφοπλιστές και η νέα γενιά έδωσαν επικές μάχες χθες Σάββατο

Όλοι οι δρόμοι της Ναυτιλίας οδηγούσαν χθες, πρωί Σαββάτου, στο Γκολφ της Γλυφάδας. Εκεί όπου διασταύρωσαν τα μπαστούνια του γκολφ εφοπλιστές και υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας στο 6ο τουρνουά “Greek Maritime Golf Event 2020”.

Από νωρίς το πρωί και κάτω από ιδανικές για την εποχή συνθήκες και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, οι 19 ομάδες των τεσσάρων ατόμων άρχισαν το παιχνίδι στα καταπληκτικά γήπεδα του συγκροτήματος Εκτός από τους Έλληνες συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της ναυτιλίας, από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Αγγλία, η Ιαπωνία κα.

Ξεχώρισαν με την παρουσία του, μεταξύ άλλων,  η νέα γενιά, Φραγκίσκος Κανελλάκης της Pantheon, Αλέκος Παππάς της Star Bulk, Δημήτρης Κούστας της Danaos, Mιχάλης Δαλακούρας της Dalex και οι παλαιότεροι , ιδρυτές των εταιρειών τους, εφοπλιστές, Ανδρέας Μαρτίνος ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρείας Minerva, Γιώργος Φραγκίστας της World Carrier, Χάρης Παπαδόπουλος της Ariston Navigation, Νίκος Κοσμετάτος της Sea Link, Aδαμάντιος Πoλέμης της Polembros.

Εκπροσώπησαν μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες υψηλόβαθμα στελέχη τους, όπως  o David Emmanuel της EastMed του Θανάση Μαρτίνου ο οποίος συμμετείχε στη νικήτρια ομάδα του τουρνουά, ο John Webster της Costamare οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, ο Λεωνίδας Κορρές της Navios συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου, ο Γιάννης Πατινιώτης της Carras Hellas, ο Σπύρος Βλασσόπουλος της Ionic, συμφερόντων Σαρακάκη, ο Γιώργος Δασκαλάκης της Μ/Μαritime συμφερόντων Γιάννη Μυτιληναίου, ο Πάρης Αλεξανδράτος της Kyklades Maritime της οικογένειας Αλαφούζου.

Επίσης συμμετείχαν ανώτατα στελέχη νηολογίων. Ξεχώρισε ο Θεόφιλος Ξενακούδης managing director ενός εκ των ισχυρότερων νηολογίων του κόσμου, εκείνο των Νήσων Μάρσαλ, είναι «παλιά σειρά» στο συγκεκριμένο τουρνουά και εκ των χορηγών.

Η ιδέα προέκυψε μία μέρα στο γκολφ της Γλυφάδας. Πολλοί πελάτες-γκόλφερ ήταν από τον χώρο της ναυτιλίας και οι διοργανωτές σκέφτηκαν ένα ναυτιλιακό τουρνουά. Από στόμα σε στόμα, μαζεύτηκε πολύς κόσμος από τον χώρο της ναυτιλίας.

Στην κατηγορία των ομάδων, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Σορώτου, Καραμπάτσου, Χρουσαλά και Μόρις. Δεύτερη αναδείχθηκε η ομάδα των Παπαδόπουλου, Βεντούρη, Κ. Ρομπς και Κυβερνήτη Harvey, Robertson, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η ομάδα των Κούστα, Δασκαλάκη, Κεχαγιά και Α Ρόμπς.


Δημήτρης Κούστας

Διοργανωτής του τουρνουά ήταν ο Θάνος Καραντζιάς παλαιός πρωταθλητής και νυν προπονητής γκολφ: «Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή που ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε και έδωσε το παρών στο τουρνουά. Δεν περιμέναμε τόση μεγάλη απήχηση δεδομένων και των συνθηκών μέσα στα οποίες ζούμε. Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να έχουμε μία ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά».


Φραγκίσκος Κανελλάκης


Γιώργος Φραγκίστας


Αλέκος Παππάς


Γιώργος Δασκαλάκης


Η ομάδα που νίκησε