Η Κίνα και η Ελλάδα βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά τις αγορές μεταχειρισμένων πλοίων κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Allied Shipbroking. Οι Κινέζοι εφοπλιστές πραγματοποίησαν συνολικά 275 αγορές second-hand πλοίων, εκ των οποίων 175 ήταν dry bulk carriers, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική τους τοποθέτηση στην αγορά πρώτων υλών.

Η Ελλάδα ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 141 συνολικές αγορές, εκ των οποίων 75 dry bulk, 39 tankers και 16 containerships, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή παρουσία της στις τρεις βασικές ναυλαγορές. Οι Έλληνες εφοπλιστές δείχνουν να διατηρούν ευελιξία στην κατανομή του στόλου τους, με σημαντική έμφαση στα δεξαμενόπλοια, τα οποία φαίνεται να προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις εν μέσω των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Την τρίτη και τέταρτη θέση καταλαμβάνουν το Βιετνάμ και η Τουρκία, με 44 και 43 πλοία αντίστοιχα, ενώ αξιοσημείωτη είναι η είσοδος της Ελβετίας στην πέμπτη θέση με 35 αγορές, εκ των οποίων οι 34 αφορούν containerships, γεγονός που υποδεικνύει επενδυτικό ενδιαφέρον σε πιο εξειδικευμένα segments.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.444 αγορές μεταχειρισμένων πλοίων τους τελευταίους 12 μήνες, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν ξηρού φορτίου (656), ακολουθούμενες από δεξαμενόπλοια (377), containerships (212) και gas carriers (78).

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, οικονομικοί αναλυτές σημειώνουν: «Η έντονη δραστηριότητα της Κίνας καταδεικνύει την προσπάθειά της να ενισχύσει τον στόλο της ενόψει πιθανών γεωοικονομικών αναταράξεων. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως ένας από τους πλέον εξειδικευμένους και σταθερούς αγοραστές second-hand πλοίων παγκοσμίως. Οι επενδυτικές αποφάσεις αντικατοπτρίζουν την ανάγκη ευελιξίας και διαφοροποίησης σε ένα περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων και μεταβλητότητας».

Τα στοιχεία της Allied Shipbroking υπογραμμίζουν τις διαφοροποιημένες στρατηγικές που ακολουθούν οι κορυφαίοι παίκτες της αγοράς.

Διαβάστε ακόμη 

Ανοίγουν τα κρατικά «θησαυροφυλάκια» με τα λάφυρα από εγκληματικές δραστηριότητες

Δολάριο: Στη χειρότερη στιγμή του από τη δεκαετία του ’70 – Τι σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία

Αυτά είναι τα κύρια διλήμματα των Επιτρόπων για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα