Επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) και είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΚΕ), καθώς και τους άλλους Φορείς – Αρχές που ασκούν έργο στον λιμένα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν: – σχεδιασμούς νέων έργων και υποδομών κρουαζιέρας στον μεγάλο αυτό προορισμό, –τις ευκολίες υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων και των μεταφερόμενων με αυτά εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών – τουριστών.

Κρίθηκε αναγκαία η αλληλοενημέρωση σχετικά με την κίνηση των πλοίων του κλάδου, που φαίνεται ότι θα είναι αυξημένη στην Κέρκυρα, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, όσον αφορά την υποδοχή των, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά όλοι οι μηχανισμοί από πλευράς των Υπηρεσιών λιμένος, που προβλέπονται για την κρουαζιέρα.

Έγινε αναφορά στις τάσεις ανάπτυξης του home porting και η κατάλληλη προετοιμασία εφαρμογής των νέων κοινοτικών μέτρων – που τίθενται σε ισχύ από τον προσεχή χρόνο, σχετικά με τους ελέγχους επιβατών που προέρχονται από χώρες Non Schengen και αφορούν την εφαρμογή του entry / exit system.

Συμφωνήθηκε όπως, υπάρξει συνέχεια των συναντήσεων, προκειμένου με τον τρόπο αυτό, να μπορούν να ακούγονται οι απόψεις των χρηστών στους σχεδιασμούς των έργων, πριν αρχίσει η εκτέλεση των. Το στοιχείο αυτό δίνει τη δυνατότητα να καταγράφονται οι απόψεις των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι στους χειρισμούς των πλοίων κατά την είσοδο και έξοδο από τους λιμένες, καθώς και την παραμονή των εκεί, λαμβάνοντας πάντα τον παράγοντα ασφάλεια (safety), που σχετίζεται και με τις επικρατούσες σε κάθε περίπτωση καιρικές συνθήκες στους λιμένες και τα αγκυροβόλια.

Οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών λιμένος έδειξαν μεγάλη προθυμία και συνεργασία με τον Εθνικό φορέα του κλάδου, που εκπροσωπεί την κρουαζιέρα σε όλη της την έκταση. Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Ενώσεως είχε συναντήσεις με παράγοντες του Δήμου Κέρκυρας και την κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, όπου συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις επισκέψεις των επιβατών – τουριστών που καταφθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου για την καλύτερη διευκόλυνση στις μετακινήσεις, ειδικά για αυτούς που κινούνται ομαδικά, ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός και ταλαιπωρία, που μπορεί να δημιουργήσει άσχημες καταστάσεις και εντυπώσεις.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων ενημέρωσαν όλους τους φορείς που επισκέφθηκαν σχετικά με το θέμα που προωθείται και αφορά την χάραξη στρατηγικής που θα ορίζει μέτρα στις προσεγγίσεις των πλοίων στους ελληνικούς προορισμούς κατά τρόπο ορθολογικό, με γνώμονα τις ευκολίες των τουριστικών λιμένων, τον βαθμό ενδιαφέροντος κάθε τόπου, καθώς και τις διαστάσεις και μεταφορική ικανότητα των κρουαζιερόπλοιων, σύμφωνα με την κατάρτιση των δρομολογίων στην εκτέλεση κυκλικών ταξιδίων.

Διαβάστε ακόμη:

Τι υπόσχονται για τις συντάξεις Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Puro Management: Ο Ισπανός πίσω από την εταιρεία που διαχειρίζεται 48 ξενοδοχεία στην Ελλάδα (pic)

Ποιος είναι ο Ελληνας επιχειρηματίας που συνελήφθη από το FBI για τεχνολογική κατασκοπεία (vid)

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ