Ναυτιλία

Μαρινάκης: Κέρδη $6,7 εκατ. για την Capital Product Partners

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά NADAQ ανακοίνωσε και τη διανομή μερίσματος 0,35 σεντς ανά μετοχή

Καθαρά έσοδα 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων παρουσίασε το α’ τρίμηνο του 2020 η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά NADAQ Capital Product Partners L.P. συμφερόντων Βαγέλλη Μαρινάκη.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 33,7 εκατ. και τα λειτουργικά έξοδα 22,5 εκατ.

Το χρονικό αυτό διάστημα η εταιρεία αγόρασε τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορικής ικανότητας 10.000 teus το καθένα. Τα πλοία βρίσκονται σε μακροχρόνια ναύλωση στην Hapag-Lloyd for και θα αποφέρουν συνολικά  162,6 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστημάτων φιλτραρίσματος  των καυσίμων των πλοίων τα λεγόμενα scrubbers.

Η εταιρεία ανακοίνωσε και τη διανομή μερίσματος 0,35 σεντς ανά μετοχή.

O Tζέρι Καλογηράτος, Chief Executive Officer  δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι σαφές ότι η ναυλαγορά εμπορευματοκιβωτίων έχει επηρεαστεί αρνητικά από το COVID-19, αλλά η έκταση και η διάρκεια του αντίκτυπου είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί σε αυτό το στάδιο.

Η παρατεταμένη ύφεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρατεταμένη πτώση της τιμής των ναύλων και να επηρεάσει αρνητικά τις ταμειακές ροές μας, καθώς και εκείνες των εταιρειών τακτικών γραμμών.

Ωστόσο, οι αναλυτές αναμένουν ότι η αγορά θα ανακάμψει έντονα το επόμενο έτος, το 2021. Δεδομένου ότι έχουμε περιορισμένο αριθμό πλοίων  που θα βγαίνουν για ναύλωση, δηλαδή περιορισμένη προσφορά χωρητικότητας σε συνδυασμό με την αναμενόμενη άνοδο της κατανάλωσης προϊόντων άρα και την αύξηση του μεταφορικού έργου, τους επόμενους δώδεκα μήνες  θα πρέπει να είμαστε σε θέση να επωφεληθούμε από μια προοδευτική ανάκαμψη».