Ναυτιλία

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Το μήνυμα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την έκβαση του διαγωνισμού

  • newsroom


«Χαιρετίζουμε τη θετική εξέλιξη που είχε ο άρτια προετοιμασμένος και με διαφανή διαδικασία διεξαχθείς διπλός διαγωνισμός της ΕΝΑΕ και της ΕΤΑΔ», επισημαίνεται μεταξύ άλλων

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης -Ντόζας, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού διπλού Διαγωνισμού, από την «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.» (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., στον οποίο μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD», συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, κ. Γεωργίου Προκοπίου, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Χαιρετίζουμε τη θετική εξέλιξη που είχε ο άρτια προετοιμασμένος και με διαφανή διαδικασία διεξαχθείς διπλός διαγωνισμός της ΕΝΑΕ και της ΕΤΑΔ, που είχε σαν αποτέλεσμα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που αναμφίβολα αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας μας, να επαναλειτουργήσουν, περνώντας σε ελληνικά χέρια.

Συγχαίρουμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την εθνική προσπάθεια και την τελική επιτυχία της και ιδιαίτερα τον κ. Προκοπίου, ο οποίος κατέθεσε τη μεγαλύτερη προσφορά και πέρασαν στα χέρια του τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα δώσει δουλειά σε εξειδικευμένο επιστημονικό, τεχνικό και εργατικό προσωπικό και θα βοηθήσει στη λειτουργία πλήθους ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Με δεδομένη την αποφασιστικότητα του κ. Προκοπίου να πετύχει η επένδυση, στην οποία προχώρησε, αλλά και με εκφρασμένη δημόσια τη βούλησή του να αναβιώσει τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, που αποτελεί και στόχο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του οποίου μέλη είναι στο σύνολό τους σχεδόν οι ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!».

Διαβάστε ακόμα:

Πέτσας: Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης (vid)

Έλον Μασκ: Γιατί κινδυνεύει να χάσει πάνω 2 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία

«COVID free» αλλά με ενδοιασμούς επιλέγουν τα περισσότερα καταστήματα