Ναυτιλία

Ναυπηγεία Σύρου: 300 νέες θέσεις εργασίας και 38 πλοία σε 8 μήνες

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Στα ναυπηγεία της Σύρου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 ο Θανάσης Μαρτίνος ένας από τους μεγαλύτερους, παγκοσμίως, Έλληνες πλοιοκτήτες παγκοσμίως

του Μηνά Τσαμόπουλου

Στα ναυπηγεία της Σύρου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 ο Θανάσης Μαρτίνος ένας από τους μεγαλύτερους, παγκοσμίως, Έλληνες πλοιοκτήτες παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, παραλαμβάνει μέσα στην εβδομάδα το «ΑΘΗΝΑ Μ» που έχει το όνομα της μητέρας των Μαρτίνων της Αθηνάς-Νονού-Μαρτίνου, ενώ στη γιάρδα θα καταπλεύσει το «ΧΑΠΥ ΛΕΙΝΤΥ». Κατά την επίσκεψή του στη Σύρο ο Θανάσης Μαρτίνος εξήρε την τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό των εργαζόμενων στο ναυπηγείο. Είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Βασίλη Σαββίδη, τον Πρόεδρο του Εργοστασιακού Σωματείου Αντώνη Χατζαντώνη, και τον Γενικό Γραμματέα Μάρκο Ρηγούτσο.

Όπως είχε αποκαλύψει το www.newmoney.gr στις 4 Δεκεμβρίου «το ενδιαφέρον των Ελλήνων πλοιοκτητών προσελκύουν τα ναυπηγεία του Νεωρίου της Σύρου. Κορυφαίο στον κατάλογο είναι εκείνο του Θανάση Μαρτίνου ο οποίος ήδη έχει στείλει πλοία του στο κυκλαδίτικο νησί και σύμφωνα με πληροφορίες θα στείλει σχεδόν όλο το στόλο του για επισκευές και εργασίες συντήρησης. Είναι εμφανές ότι οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες αρχίζουν να στρέφονται στην εγχώρια ναυπηγική μονάδα, η οποία διεκδικεί μερίδιο κυρίως από τα ναυπηγεία της Τουρκίας αλλά και της Ρουμανίας».

Ειδική αναφορά στα ναυπηγεία της Σύρου έκανε πριν από λίγες ημέρες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ: «Από τον περασμένο Απρίλιο η ελληνοαμερικανική εταιρεία ONEX παρείχε υπηρεσίες και έκανε επισκευές σε 38 πλοία στα ναυπηγεία της Σύρου, δημιουργώντας περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας και βοηθώντας στην αναγέννηση του ναυπηγοεπισκευής, αυτού του σημαντικού περιουσιακού στοιχείου για την ελληνική οικονομία, το οποίο όταν ήρθα στην Ελλάδα σκούριαζε» και προσέθεσε:

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να ενθαρρύνουμε ακόμη περισσότερους επενδυτές από τις ΗΠΑ να ακουλουθήσουν το παράδειγμα αυτό και θέλω να επισημάνω ότι η ONEX πήρε την ευκαιρία στη ΔΕΘ για να εκφράσει επισήμως το ενδιαφέρον της για την αγορά των ναυπηγείων της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά και ελπίζω να δούμε προχωρούν οι επενδύσεις αυτές».